Ülkemizdeki kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerine Şubat Ayı Memur Personel alımı yapılacak. Ocak ayının bitmesi ile birlikte yeni ilanlar yayımlandı. Ülkemizdeki işsizlik sebebi ile milyonlarca vatandaş malesef zoluk çekiyor. Bu yönde kamuya veya Özele yeni ilanlar yayımlanırken adaylar mevcut kriterlerine göre başvuru yapıyorlar. Şubat ayının gelmesi ile birlikte yeni ilanlar yayımlandı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Şubat ayı memur alımı ve personel alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız.

ŞUBAT AYI İLANLARI YAYIMLANDI!

Şubat Ayı memur alımı ilanlarına göre kamuya KPSS 50 puan ile Memur Alımı ve KPSS Siz Personel alımı yapılacak. Bu yönde Yayımlanan ilanlara göre, farklı Bakanlıklar, Belediyeler, Kamu Kurumları ve Üniversiteler ilan yayımladı. Şubat ayı Memur Personel alımı ilanlarına göre;

Bankalar,

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı,
  • Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Milli Eğitim Bakanlığı,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı

gibi kurumlar büneyelerindeki eksikliği karşılamak üzere, Sağlık Personeli, uzman yardımcısıi Denetmen Yardımcısı, Memur, Zabıta memuru, İtfaiye eri ve çok fazla kadro ile Memur Personel alımı yapacaklar.

ÖNEMİ İLANLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Şubat ayı itibari ile gelmiş olan memur personel alımı ilanlarına göre çok sayıda yeni alım yapılacağına yer verildi. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Belediye ve Üniversitelere memur personel alımları yapılacak.

YENİ İLANLAR GELDİ!

Şubat ayı içerisinde yayımlanan ilanlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye İş Bankası, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi önemli kurumlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak amacı ile memur personel alımları yapılacak. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı 280 şoför alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS siz 500 üzerinde personel alacak. İlgili ilanların detaylarına aşağıdaki ŞUBAY AYI İLANLARI kısmından inceleyebilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI 11 BİN 484 MEMUR ALIMI İLANI GELDİ!

Adayların uzun süredir beklediği ilan yayımlandı. 23 Şubat 2021 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünysesindeki eksikliği karşılamak üzere4 farklı birimine 11 bin 484 kişilik kadro ile memur ve personel alımı yapılacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak. Alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartları için Buraya Tıklayınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Şubat ayı ilanlarına göre adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Tüm nitelikleri sağlayan adaylar ilanlara başvuru yapabilecek. Bu yönde,

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelkleri sağlıyor olmak,
  • 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den puan almış olmak,
  • Memur kadrosu için 35 ve Zabıta ile İtfaiye eri alımı kadrosu için 30 yaşından büyük olmamak,
  • Alım yapılacak kadroda en az lise mezunu olmakla birlikte, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak,

Şartları aranacak.

KPSS EN AZ 50 PUAN İLE MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Memur kadrosu için adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartı ile memur alımı yapılacak.

KPSS SİZ PERSONEL ALIMLARIDA YAPILACAK!

KPSS puanı ile yapılacak alımlar dışında bazı kamu kurum ve kuruluşlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak amacı ile KPSS şartı aranmaksızın personel alacaklar. Bu kapsamdai Askeri alımlari TÜBİTAK, Kızılayi TRT ve bankalar adaylar KPSS istemeden personel alacaklar.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK!

Şubat ayı ilanları ile kamuya Memur alımları için başvurular kurumlaırn belirttikleri şekilde yapılacak. Bu kapsamda ülkemizde devam etmekte olan COVİD-19 sebebi ile bir çok kuruma başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Ayrıca bazı kurumlar ise Online dışında şahsen başvuru alacaklar. Adaylar bu yönde kurumların belirttiği belgeleri tamamlamaları gereklidir.

ŞUBAT AYI MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Yayımlanancak yeni memur perosnel alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

ANA MANŞETLER

Editör: TE Bilisim