Kamuya Memur Alımı ve Personel Alımı için yeni ilanlar yayımlandı. Ağustos ayı içerisinde de devam edecek olan Memur Alımı başvuruları ile kamuya 2940 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu kapsamda Türkiye'de İşsizlik oranının da artması ile birlikte kamuya olan ilgi arttı. Korovirüs sebebi ile de Kamuya alımlar azalmıştı ki tekrar normalleşme sürecinde hız kazandı. Bu kapsamda Ülkemiz dek, Kamu kurum ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak amacı ile KPSS Puanı ile veya KPSS siz Personel alımı ilanları yayımladılar.

Peki hangi kurum ne kadar Memur Alımı veya Personel Alımı yapacak? Alımlar hangi kadrolarda yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KAMUYA ALIMLAR HANGİ KADROLARDA YAPILACAK?

Kamu kurumları ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladıkları ilanlara göre alımlar, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Muhafaza Memuru, Hemşire, Öğretim Elemanı, Araştırma Görevlisi, Ar-Ge Personeli, Muhasebeci, Sağlık Personeli, Uzman Yardımcısı, Müfettiş yardımcısı, Düz Memur, Astsubay ve Subay Adayı gibi kadrolarda yapılacak.

Alım yapacak Kurumlar ise, Belediyeleri, Üniversiteler, Bakanlıklar, Başkanlıklar tarafından yapılacak.

Belediyelere Alımlar:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadroya açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

Üniversiteye Alımlar:

Öğretim Üyesi Alımları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca, aşağıda unvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara öğretim üyesi alınacaktır.

Sözleşmeli Sağlık Personeli alımları ise, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2. maddenin (b) fıkrasına göre sağlık personeli alınacak.

YAYIMLANAN GÜNCEL İLANLAR:

Strateji ve Bütçe Başkanlığı kamu ilanlarını yayımladı. " https://kamuilan.sbb.gov.tr/ " adresi üzerinde yayımlanan kamu ilanları şöyledir:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

SBB üzerinde yayımlanmış olan memur personel alımı ilanlarına başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

Özel olarak ise adaylardan, en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak, 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından P94, P93 veya P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan Kamuya memur personel alımı başvuruları başlamış olup hala devam etmektedir. Kamuya başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilanları inceleyebilirler.

KAMU VE ÖZELE MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim