Ülkemizde her sene kamu kurum ve kuruluşlarının açık pozisyonları için açıktan atama ve merkezi atama ile memur alımları gerçekleştirilmektedir. Her sene on binlerce kişi kamuya yerleşmeye devam ederken 2020 yılına sayılı aylar kala pek çok aday önümüzdeki sene için kaç memur laımının yapılacağını büyük bir merak ile beklemeye başladı. Bilindiği üzere çift yıllarda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS yapıldığından dolayı adaylar içinde seneye kaç memur alımı yapılacağı büyük önem taşımaktaydı.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisin TBMM'de görüşmeler yapıldı ve plan bütçe hakkında 2020 yılına itfahen duyurularda bulunuldu. Buna göre Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından yapılan duyuru da 2020 yılı için toplam 60 bin memur alımı yapılmasının ön görüldüğü ifade edildi. Peki hangi kurum için ne kadar memur alımı yapılacak, branşlara göre dağılım belli oldu mu?

DAĞILIM BELLİ OLDU MU?

Ülkemizde bilindiği üzere tüm kamu kurumlarına ödenek ayrılmaktadır. Bu ödeneklere göre alınacak personel sayısı da belirlenmektedir. Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından yapılan duyuruda 60 bin memur alımının yapılacağı duyuruldu. Rakam oldukça büyük olduğundan dolayı Kamu Persoeli Seçme Sınavı KPSS'ye yine adaylardan yoğun talebin gelmesi bekleniyor ancak henüz dağılım belli olmadı. Yani hangi kurum için ne kadarlık alım yapılacak, hangi kurum hangi pozisyonlara atama yapacak bilinmiyor. Öte yandan bu alımın içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığının atamaları dahil mi yoksa bu atamalar hariç mi yapılacak henüz bilinmemektedir.