Aralık ayının girmesi ile birlikte kamu ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bugün ( 01 Aralık 2020 ) itibari ile yayımlanan ilanlara göre kamuya 20 bin memur personel alımı yapılacak. Resmi gazete ilanlarına baktığımızda iki kurumda tam 20 bin memur alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecekler? Alım yapacak kurumlar ve kadro dağılımı nedir? işte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

20 BİN MEMUR PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Resmi gazetede bugün yayımlanan ilanlara göre Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı alım yapacak. 

Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapacak. Alımlar, 7000 Hemşire, 1700 Ebe, 2864 Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil e Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi kadrolarında yapılacak.

İşte kadro Dağılımı:

İçişleri Bakanlığı ise, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine 8 bin kişilik kadro ile Polis Memuru Alımı yapacak. Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Erkek ve Kadın adaylarında başvuru yapabileceği kadro dağılımı şöyledi:

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (5.440) erkek, (960) kadın, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın olmak üzere toplam (8.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPILACAK!

Bilindiği üzere alımlar 2020 ve 2019 KPSS puanları ile yapılacak. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Personel alımları için KPSS taban puanı istenmiyor. Polis Akademisi Başkanlığı Polis alımlarında ise Lisans mezunları için 60 ve Ön Lisans mezunları için 65 KPSS puanı şartı var

Bu kapsamda Lise için KPSSP94, Ön Lisans meuznu KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden puan alınmış olması gereklidir.

BAŞVURULAR:

Sağlık Bakanlığına başvurular 01 Aralık 2020 tarihi ile başlayacak olup 07 aralık 2020 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden KPSS 2020/14 tercih kılavuzu ile yapacaklar. Sağlık Bakanlığı ilanı için Buraya Tıklayınız.

Polis Akademisine başvurular ise 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak. İlan Hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız

İlanlara Başvuru Süreci başladığında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim