Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi personel memur ihtiyacını karşılamak üzere 6 bin 833 kişilik ilan yayımladı. Orman Genel Müdürlüğü istihdam ilanı uzun süredir beklenmekteydi. Bu kapsamda Mart ve Nisan aylarında Kamuya yapılan alımların canlı olduğu dönem de Orman Genel Müdürlüğü de ilan yayımladı.

En az İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden toplamda 6 bin 833 İşçi Alımı, Personel Alımı ve Memur Alımı yapılacak. İlanların duyurusu yapıldı ve bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Orman Genel Müdürlüğünün 2022 yılı İşçi Personel Memur alımı ilanları hakkıda bilgileri aktaracağız.

Bu haberde sizlere;

  • OGM 2022 Yılı Hangi Alanlarda İstihdam Sağlayacak?
  • Memur Alımı ile İşçi Personel Alımı Şartları Arasındaki Farklar Nedir?
  • 6 Bin 833 İşçi Personel Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Ana başlıklı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

OGM 2022 Yılı Hangi Alanlarda İstihdam Sağlayacak?

Orman Genel Müdürlüğü kimsenin beklemediği ilanları yayımladı. Aslında duyurularının daha önceden yapıldığı ancak ilan tarihlerinin belli olmadığı ilanlar Mart ve Nisan ayı içerisinde yayımlanarak başvuru süreçleri başladı.

Orman Genel Müdürlüğü farklı kadrolarda olmak üzere 1833 Memur Alımı ve 5000 İşçi Personel Alımı yapacağını bildirdi.

Memur Alımı Kadroları Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne 1833 Kişilik memur kadrosu ile Taşra Teşkilatına memur alımı yapılacak. Buna göre memur alımı yapılacak kadrolar:

  • 1500 Orman Muhafaza Memuru,
  • 283 Orman Mühendisi,
  • 50 Orman Endüstri Mühendisi,

İşçi Personel Alımı Kadroları?

İşçi Alımları İŞKUR aracılığı ile yapılacak olup Türkiye Geneli taşra teşkilatı birimlerine 5000 kişilik kadro ile,

  • 3937 Diğer Orman İşçisi,
  • 500 İtfaiyeci,
  • 280 Aşçı,
  • 183 Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar,
  • 100 Elektronik Bakımcısı,

Memur Alımı ile İşçi Personel Alımı Şartları Arasındaki Farklar Nedir?

Orman Genel Müdürlüğünün ilanına başvuru yapacak adaylar bazı şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan özel ve genel nitelikler aranacak. İşçi ve Memur alımı ilanı arasındaki en büyük fark aslında KPSS Şartıdır.

Genel olarak adaylardan" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Her iki ilan arasındaki Şartlarıdaki farklar Nedir?

- Memur Alımında KPSS şartı aranıyorken İşçi alımında KPSS şartı yoktur.

- Memur alımı sadece Lisans mezunu adaylardan yapılmakta olup, İşçi alımında en az İlköğretim ve en fazla lisans mezunu alım yapılıyor.

- Memur alımında adaylar 20 şehir için tercih yapılacakken İşçi alımında sadece ikamet edilen şehirde başvuru alınacak.

Her iki ilan arasındaki temel farklılar bu yöndedir. Ayrıca adaylardan yaş ve diğer özel niteliklerde aranıyor. Tüm şartlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

6 Bin 833 İşçi Personel Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

OGM İşçi Alımı ve Memur alımı başvuruları İnternet'ten yapılacak. Memur Alımı ilanı için başvuru süreci başlamış olup İşçi Alımı için henüz başvurular başlamamıştır. Bu kapsamda,

Memur Alımı Başvuruları: En geç 10 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden başvuru alınacaktır.

İşçi Alımı Başvuruları: Başvurular 11 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru alınacak. Başvurular sadece "https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.asp" adresi üzerinden alınacak.

OGM 1833 Memur Alımı İlanın Detayları Burada

OGM 5000 İşçi Alımı İlanın Detayları Burada