Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanlarına göre kamuya en az lise mezunu askerli personel ve ÖGG alımı yapılacak. Başvurularda artık sona gelindi. Ancak henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlere aktaracağız.

MSİ ve MSB Askeri Personel ve ÖGG Alımı Detayları Nedir?

  • Milli Savunma Bakanlığı ( MSB ) Kadın Erkek Komutanlıklara 50 Muvazzaf Subay alımı yapacak.
  • Milli Saraylar İdaresi ( MSİ ) Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 30 Özel Güvenlik Görevlisi alımı yapacak.

Milli Saraylar İdaresi 30 ÖGG Alımı Yapıyor!

Milli Saraylar İdaresine personel alımı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında Lise mezunu 10, Ön Lisans mezunu 10 ve Lisans mezunu 10 olmak üzere toplamda 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

Başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikler aranıyorken Özel olarak ise, 2020 ve 2021 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 5188 sayılı özel güvenlik görevlisi şartlarını sağlıyor olmak, Silahlı Güvenlik kimlik kartına sahip olmak veya silahlı özel güvenlik elemanı sertifikasına sahip olmak şartı aranacaktır.

Öte yandan başvuru yapacakların 35 yaşını doldurmamış olmaları zorunludur.

Milli Savunma Bakanlığı 50 Subay Alımı Yapıyor!

Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde yayımlanan ilan ile TSK Kuvvet Komutanlıklarında Görevlendirilmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden Hukuk Sınıfı 50 Muvazzaf Subay alımı yapılacak. 44 Erkek ve 6 Kadın Asker adayı alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru için Herhangi bir KPSS Şartı talep edilmeyecek ancak adayların Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı olarak ise, 01 Ocak 2022 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Kontenjan Dağılımı hakkında bilgi verecek olursak,

  • Kara Kuvvetlerine 30,
  • Deniz Kuvvetlerine 10,
  • Hava Kuvvetlerine 10,

kişilik kontenjan sayısı ile Muvazzaf Subay alımı yapılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Söz konusu ÖGG ve Askeri personel alımı ilanlarının detaylarını sizlerle paylaştık. İlgili ilanlar için başvurular en geç 20 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular İnternetten yapılacak. İlanların başvuru ekranlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Milli Saraylar İdaresi 6632 TL Maaş İle 30 Güvenlik Görevlisi Alımı İlanı 2022

İLGİLİ HABER: TSK 2022 Yılı Kadın Erkek Muvazzaf Subay Alımı İlanı Yayımladı! Kontenjan Dağılımı?

Editör: TE Bilisim