Ülkemizin en çok atama yapan bakanlıklarından bir tanesi olarak bilinen Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz gün kamuoyuna yeni bir duyuru yaptı ve ilköğretim ile üzerinde eğitim düzeyi olan adaylar arasından işçi alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre yerleştirilecek olan işçi 5 bin TL maaş alacaktır. İş yeri İzmir olacak olan aday Türkiye'nin her yerinden başvuru yapabilir, internetten başvurusu kabul ediliyor.

Pozisyon ve Şartlar

Milli Savunma Bakanlığı kamu işçisi aşçı pozisyonu için yapılacak olup 1 kişi alınacağı duyurulmuştur. Adayın en az ilköğretim mezunu olması, kadın ya da erkek olması, terörle mücadelede yaralanan statüsünde olan sivil vatandaş ya da kamu görevlisi vatandaşı olması gerekmektedir. İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak yemek hazırlamak. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aşçılk kalfalık belgesine veya Halk Eğitim Merkezinden alınan Aşçı yardımcılığı sertifikası veya meslek liselerinin Yiyecek -İçecek hizmetleri alanından mezun olmak. Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 – 45 yaş aralığında olmak, Askerlikle ilişiği olmamak, (fiilen yapmış muaf tecilli ) şartları aranmaktadır.

Başvurular

Yukarıda belirtilen şartlara uyum sağlayan adayların 20 Kasım 2020 tarihine kadar İŞKUR müracaat merkezlerine giderek başvurularını yapması gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru alınmayacaktır. Yerleşen adaya 5 bin TL civarı maaş + ikramiye + ilave tediye + ek ikramiye + sosyal haklar ve olanaklar verilmektedir.

Editör: TE Bilisim