Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Alımı ve Askeri İlan ile personel alımı yapacak. İlanlar Bakanlığın personel temin adresi üzerinde yayımlandı ve başvuru süreçleri başladı. Milli Savunma Bakanlığına başvuru yapacak adaylar bazı şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Askeri Personel Alımı ilanına en az ilköğretim mezunu alım yapılacak. Memur alımı için ise alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak.

MEMUR ALIMI İLANI DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Milli Savunma Üniversitesi bünyesine 2021 yılı 200 memur alımı yapacak. Bu yönde alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında yapılacak. Alımlar, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Yalova ve Ankara illerinde yapılacak.

Lise Mezunu Kadroları: 71 Hizmetli, 9 Aşçı, 16 Berber, 9 Garson, 7 Şoför, 19 Terzi / Ütücü, 10 Kaloriferci, 1 Boya / Badana, 6 Marangoz Teknikeri, 4 Metal İşleri Teknisyeni, 11 Elektrik Teknisyeni, 10 Sıhhi Tesisat Teknisyeni alınacak.

Ön Lisans Mezunu Kadroları: 3 Harita ve Kadastro Teknikeri, 1 Fotoğraf ve Kamera Teknikeri, 1 Matbaa Teknikeri, 3 Makine Teknikeri, 3 İnşaat Teknikeri, 1 İklimlendirme Teknikeri alınacak.

Lisans Mezunu Kadroları: 2 Elektrik Mühendisi, 2 Çevre Mühendisi, 1 Gıda Mühendisi, 1 Veteriner Hekim, 6 Psikolog, 2 Diyetisyen alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

MSÜ Sivil Memur Alımı için KPSS Şartı talep edilmektedir. Ancak adaylardan KPSS Baraj Puanı şartı aranmayacak. Bu kapsamda 2002 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak ve kadrosuna göre gerekli eğitim niteliklerini taşıyor olmak şarttır.

Yanı sıra adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Başvurular Ne Zaman?

MSÜ Memur Alımı başvuruları başlamış olup en geç 21 Nisan 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Milli Savunma Bakanlığının resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

MSB ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANI DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı diğer ilan ile bünyesine Askeri Personel alımı yapacak. İlan MSB PERTEM üzerinde yayımlandı ve başvurular başladı.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilköğretim mezunu adaylar içerisinden 2021 yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı yapacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

MSB Sözleşmeli er alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, İlköğretim Mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, TSK Askeri şartları taşıyor olmak, 20 yaşını doldurmuş ve 25 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Adaylar başvurularını MSB Pertem üzerinden gerçekleştirecekler. Başvuru kılavuzu ve ekranı şöyle:

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

YENİ MSB İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim