kamuya Lise mezunu 310 Memur Alımı ve Personel Alımı yapılacak. Ülkemizde eğitimini lise olarak bırakmış olan adayların iş arayışları devam ediyor. Milyonlarca Lise mezunu işsiz olmasına rağmen alım sayıları düşük. Ancak İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu özel haberimizde sadece lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği Kamu Memur Alımı ilanlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Kamuya Lise Mezunu 310 Memur Personel Alınacak!

Son günlerde yayımlanan ve başvuru süreci hala devam eden kamu ilanlarına göre 310 Lise mezunu Memur Alımı ve Personel Alımları yapılacak. Alımlar Belediyeler, Kamu Kurumları, Üniversiteler tarafından yapılıyor. Alım yapılacak karolara baktığımızda genellikle, Hemşire, İtfaiye Eri, Düz Memur, Teknisyen gibi kadrolarda alım yapılıyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Yayımlanan lise mezunu kamu personel alımı ilanlarına göre adayların genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Yaş ve Eğitim gibi şartlar aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: Adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak. Ayrıca bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı aramıyor.

Eğitim şartı: Ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.

Lise Mezunu Alım Yapacak Kurum ve Kadro Detayları:

Harran Üniversitesi: Lise mezunu adaylar içerisinden Sürekli işçi statüsünde 53 kişilik kadro ile Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı alımı yapılacak. Adaylardan KPSS Şartı talep edilmiyor. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

EÜAŞ: Elektrik Üretim A.Ş. bünyesine 3 farklı alanda 150 personel alımı yapılacak. Teknisyen kadrolarında, 119 Elektrik Teknisyeni, 25 Elektronik Teknisyeni ve 6 Kimya Teknisyeni alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR aracılığı ile yapılacak. 15 Şehirde Personel alımı yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kırıkkale Üniversitesi: Üniversite sadece Lise Mezunu 12 Hemşire Alımı yapılacak. Adayların KPSS'den puan almış olmaları gerekmekte olup KPSS Baraj puanı şartı aranmayacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 90 kişilik kadro ile sadece Erkek adaylardan İtfaiye eri alımı yapacak. Adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi: Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknisyeni ve İklimlendirme bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı ile 1 Teknisyen Alımı yapılacak. Adayların KPSS şartı var anca KPSS Baraj puanı belirtilmemiştir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi: Lise mezunları içerisinden 1 Hemşire alımı yapılacak. Hemşire alımı için KPSS Baraj puanı şartı aranmıyor. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Düzce Üniversitesi: Üniversite Lise mezunu 1 Hemşire alacak. Adayların Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümünden mezun olmuş olmaları gereklidir. İlan Hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi: Farabi hastanesinde görevlendirmek için 2 hemşire alınacak. Detaylı Bilgiler Burada.

Yeni ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.