Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı bünyesine 700 memur alımı yapılacağını duyurmuştu. Adaylar Memur Alımı ilanını beklerken bir yandan işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı kadrolarda olmak üzere 206 kişilik kadro ile Personel Alımı yapılacak. Adayların 2021 yılı için beklediği ilanlar içerisinde olan 700 memur alımı için ne kadar beklenecek? Memur alımı kadro dağılımı ve şartlar ne olacak?

206 Personel alımı detayları ve kadro dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

PERSONEL ALIM YAPACAK BAŞKANLIKLAR VE KADRO DAĞILIMI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 206 Personel Alımı kazı başkanlıkları tarafından yapılacak. Bakanlığa bağlı olan Kazı Başkanlıkları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 3 farklı şehirde toplamda 206 kişilik kadro ile alım yapılacak. İşte alım yapılacak başkanlıklar;

Aydın NYSA Kazı Başkanlığı: 40 Arkeolog, 40 Mimar, 40 Beden İşçisi_ İlanın Detayları

Aksaray Acemhöyük Kazı Başkanlığı: 20 Beden İşçisi _ İlanın Detayları

Aydın Sultanhisar NYSA Kazı Başkanlığı: 65 Beden İşçisi_ İlanın Detayları

Diyarbakır İckale Artuklu Sarayı Kazı Başkanlığı: 1 Beden İşçisi_ İlanın Detayları

PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Personel Alımı için adaylardan öncelikle genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kazı alanında çalışmasına mani herhangi bir durumu olmamak şartları aranacak.

Başvurular ise İstenen belgelerle ilgili kazı başkanlıklarına şahsen yapılacaktır.

700 MEMUR ALIMI İLANI NE ZAMAN?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 700 Memur Alımı ve Kamu Personeli alımı yapılacağını ifade etmişti. İlgili açıklama yapalı neredeyse 1 yıl olacak ancak ilan yayımlandı. Bu kapsamda Bakan Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamaya göre Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Restoratör pozisyonlarında 700 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağını belirtmişti.

2021 yılı sonunda 125 kazı alanının da bu programa dahil edilmesiyle ilave 350 uzman personeli de dahil ettiğimizde toplam 700 arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör 2021 sonu itibarıyla istihdam edilmiş olacak.

700 Memur Personel alımı başvuruları için önümüzdeki gülerde ilan bekleniyor. Ekim Kasım aylarında yayımlanması beklenen ilan Kazı Başkanlıkları üzerinden de yapılabilir.

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

MEMUR ALIMI POZİSYONUNA GÖRE EĞİTİM NİTELİKLERİ NEDİR?

Memur alımı için adaylardan KPSS Şartı aranacak. Bu kapsamda adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Eğitim nitelikler ise,

Arkeolog: Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Protohistorya ve Ön Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Sanat Tarihçisi: Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; Sanat Tarihi bölümü mezunu olmak.

Restoratör:Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon, konservasyon ve mimari restorasyon konularında, üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun olmak veya Mimarlık, Mühendislik, onarım, restorasyon, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Dil ve Tarih-Coğrafya fakültelerinin taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, konservasyon ve mimari restorasyon konularında lisansüstü programlarından mezun olmak.

Editör: TE Bilisim