Şubat ayı içerisinde kamuya yeni memur personel ve asker alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 12 bin 790 kişilik kadro ile personel alımı yapılacağı bildirdi. Alımlar Bakanlıklar, kamu Kurumları, Kamu kuruluşları ve askeri komutanlıklar tarafından yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz bu haberimizde başvuruları devam eden kamu ilanları hakkında detayları aktaracağız.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR VAR!

Kamuya yayımlanmmış olan ilanlara göre adaylardan bazı kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmak şartı aranıyorken bazı kadrolar için KPSS şartı aranmıyor. KPSS puanı ile alım yapılan kadrolar için lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı: Sağlık Bakanlığı bünyesine 8 bin 844 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda alım yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar Biyolog, Çocuk Gelişimci, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, İş ve Uğraşı Terapisti, Odyolog, Osikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı ve Sağlık teknikeri kadrolarona alım yapılacak. Alımlar ÖSYM üzerinden 2020 KPSS/4 kapsamında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi:  Jandarma Genel Komutanlığı 3550 kişilik kadro ile, Jandarma alanında 2.947, 126 Personel, 72 İkmal, 13 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 52 İstihkam, 120 Bakım, 120 Muhabere, 60 Sağlık (Muvazzaf) alımı yapılacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, 80 Güverte, 30 Makine, 5 Güverte (Kurbağaadam), 15 İkmal, 15 Uçak Bakım, 10 Bilgi Teknolojileri, 10 erkek 10 kadın İdari alanında olmak üzere toplamda 175 astsubay alımı yapılacak. Detaylı Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız.

BAKA: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile 1 İç Denetçi, 7 Uzman Personel ve 2 Destek Personeli alımı yapacak. Alımlarda hem KPSS ile Hemde KPSS olmadan yapılacak olup sözlü mülakat sistemi uygulanacaktır. Detaylı Bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı: Bakanlık Merkez teşkilatına 24 kişilik boş kadrosu ile genel idare hizmerleri sınıfında uzman yardımcısı alacak. Adaylardan bu bağlamda KPSS şartı aranacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

DOKA: Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı bünyesine 8 kişilik boş kadro ile, seyehat engeli olmayan 6 Uzman, 1 hukuk Müşaviri ve 1 İç Denetçi alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSS ile veya KPSS siz yapılacak olup detaylar için Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı: Bakanlık sözleşmeli bilişim personeli alanında 22 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirdi. Adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak ve yanı sıra YDS şartıda talep edilecek. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız

Milli Savunma Bakanlığı: MSB 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B kapsamında sözleşmeli olarak Üniversitelerin ”Bilgi ve Belge Yönetimi” lisans programından mezun olmak şartı ile Ankara ilinde 9 kişilik boş kadro ile Arşiv Uzmanı alımı yapacağını bildirdi. Adaylardan bu yönde 2018 yılı KPSS den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Akıncılar Belediyesi: Akıncılar Belediyesi Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre alım yapacağını bildirdi. Bu yönde Genel İdare Hizmetleri sınıfında Kadın veya Erkek adaylar arasından olmak üzere memur alımı yapılacağı bildirdi. 3 memur alımı yapılacak olup adaylardan KPSS den en az 50 puan almışolmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Merkez Bankası: Merkez Bankası Ankara ve İtanbul illerinde bulunan Bilişim Teknolojileri genel Müdürlüğüne Tam Zamanlı / Kadrolu olarak 25 kişilik boşluk ile Bilgisayar Mühendisi alımı yapılacağını bildirdi. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM iki farklı pozisyonda alım yapacak. Alımlar KPSS puanı ile Aşçı alanında yapılacak. KPSS şartı olmadan ise Pilot alımı yapılacak. Aşçı kadrosu için ise adayların KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız

3 Üniversite: Yayımlanan ilanlara göre, Erciyes Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler üniversitei toplamda 25 personel alacaklar. Alımlar sağlık personeli alanlarında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Aile Bakanlığı: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüksek maaş ile bünyesine 16 kişilik kadro ile Takım Lideri, Kıdemli Muhasebeci, Mühendis, İhale Görevlisi, Muhasebeci Asistanı ve Proje Asistanı kadrolarına alım yapılacak. Alımlar KPSS şartı olmadan yapılacak olup detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

EÜAŞ: Elektrik üretim aş 20 kişilik boş kadrosu ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Büro Personeli kadrosuna alım yapacak. Bu kapsamda adayların Engelli ve Eski Hükümlü statüsüne sahip olmaları gereklidir. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Tarım Bakanlığı: Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan 2020 yılı personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu yönde sözleşmeli personel pozisyon unvanlarından 4/B sözleşmeli statüsünde “1 (Bir) Sözleşmeli Pilot ve 1 (Bir) Uçak Bakım Kontrol Makinisti” alımı yapacak. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Sivas Belediyesi: Sivas belediyesi erkek kadın adaylar içerisinden 67 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı yapacağını bildirdi. Alımlar KPSS en az 60 puana göre yapılacak olup lise ve ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

TÜM KAMU İLANLARINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim