Ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları memur, personel ve polis alımı yapıyor. Yayımlanan Kamu ilanlarına göre KPSS En az 50 ve 60 puan ile memur alımı yapılacak. Aynı zamanda memur alımları dışında Askeri Personel Alımı ilanları da yayımlandı. işin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sadece Düşük KPSS Puanı ile alım yapan kurumları bir araya topladık.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında zorunlu olarak 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den Lise mezunları için P94, Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmaları gereklidir.

Düşük KPSS Puanı İle Alım Yapacak Kamu Kurum ve Bakanlıkların Listesi:

Polis Akademisi Başkanlığı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı KPSS en az 60 puan ile 8000 Polis alımı yapacak. Ön lisans mezunları için KPSS 65 ve Lisans mezunları için KPSS 60 puan şartı yer alıyor. Bu kapsamda 1200 Kasın ve 6800 Erkek Polis Alımı yapılacak. Detaylı Bilgi Burada

Türk Silahlı Kuvvetleri:

TSK, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları KPSS en az 60 puan ile 2020 yılı Subay alımı yapıyor. Başvurular en geç 10 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Merkez Bankası:

Merkez Bankası KPSS en az 50 puan ile 70 Banka Personeli alımı yapacak. 30 Güvenlik Görevlisi ve 40 teknisyen alınacak. Başvurular en geç 14 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak. Güvenlik Görevlisi detaylı bilgi Burada. Teknisyen alımı Detaylı Bilgi Burada.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:

Büyükşehir Belediyesine, Lise Mezunu: 90 Erkek İtfaiye Eri alınacak. Ön Lisans Mezunu: Erkek 90 ve Kadın 25 İtfaiye Eri alınacak. Lisans Mezunu: 25 Kadın, 26 Erkek ve 4 Erkek / Kadın İtfaiye Eri alınacak. Adaylardan KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular 27 Aralık - 03 Ocak 2021 arasında yapılacak. Detaylı Burada

Beyoğlu Belediyesi:

Zabıta Memuru ve Düz Memur kadrolarında memur alımı yapılacak. 80 kişilik boş kadro ile Ön Lisans Mezunu 30 Zabıta Memuru ve 5 Düz Memur alınacak. Lisans Mezunu 25 Düz Memur ve 20 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Başvurular 28 Aralık - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Üniversitesi:

Üniversiteye KPSS 55 puan ile 163 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 163 kişilik boş kadro ile 132 Hemşire, 4 Ebe, 1 Diğer Sağlık Personeli ( Tıbbi Sekreter ), 16 Sağlık Teknikeri, 5 Laborant ve 5 Röntgen Teknisyeni alınacak. Adaylardan KPSS'den en az 55 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Tillo ve Hafik Belediyesi:

Söz konusu bu iki belediye bünyesine 1 Muhasebeci ve 1 Düz memur alacak. Adaylardan en az 60 KPSS puanı şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Uzgörür Belediyesi:

Lisans mezunları içerisinden Kadın Erkek 1 Kişilik kadro ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Çorum Belediyesi:

Zabıta Memuru ve itfaiye eri kadrosunda belediye bünyesine Lisans Mezunu 3 Zabıta Memuru, Ön Lisans mezunu 7 Zabıta Memuru ve 12 itfaiye Eri Alımı yapacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Çelebi Belediyesi:

Çelebi Belediyesi 8. dereceli kadro için 1 kişilik boş kadro için kadın Erkek adaylar içerisinden lisans mezunu Düz Memuru Alımı yapılacak. KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı yer alıyor. Detaylı Bilgi Burada.

Geyve Belediyesi:

KPSS En az 60 puan ile belediye bünyesine Zabıta Memuru alacak. Detaylı bilgi Burada.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı:

BERKE KPSS en az 60 puan ile 1 (bir) Halkla İlişkiler Destek Personeli alımı yapacaktır. Detaylı bilgi Burada

Yayımlanacak yeni kamu ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz