Resmi Gazete, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan kamu ilanlarına göre kamuya Memur alımı yapılacak. Önümüzdeki ay içerisinde Nisan Ayı Personel Alımları ilanlarına göre  33 bin 132 kişilik kadro ile alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak her zaman sizler için takip ettiğimiz kamu sektörü ilanlarını en temiz ve doğru bir şekilde sizlere sunmaktayız. Bu haberimizde de sizlere kamuya memur, personel ve işçi alımı ilanlarını paylaşacağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK!

Yayımlanmış olan kamu ilanlarına göre en çok alımlar sağlık sektöründe yapılacak. Bu alanda, Hemşire, Sağlık teknikeri, Ebe, Fizyoterapist, Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknisyeni, gibi alanlarda alım yapılacak. Diğer alanlarda ise, Mühendis, Uzman Yardımcısı, Personel, Temizlik personeli, Hizmetli, Güvenlik görevlisi gibi alanlarda alım yapılacak.

İŞÇİ ALIMI İLANLARI:

İşçi alımı ilanları genellikle Türkiy İş Kurumu üzerinde yayımlanmaktadır. Adaylar İŞKUR başvurularını online olarak Türkiye İş Kurumuna şahsen gerçekleştirmektedirler. Bu kapsamda işçi alımı yapan kurumlar,Sağlık Bakanlığı, Farklı Belediyeler şu anda İŞKUR üzerimden alım yapıyor. 

MEMUR ALIMI İLANLARI:

Yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya, Samsun Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Bütükşehir Belediyesi, İş Bankası, ANkara Büyükşehir Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İstatistik Kurumu, İçişleri Bakanlığı gibi kurumlar memur alacak.

PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Kamuya perosnel grubunda, Manisa Celal Bayar üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, TÜBİTAK, Kulu Belediyesi, Ankara Üniversitesi, Adnan Menredes Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi gibi kurumlar personel alımları yapacaklar.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Kamuya memur, personel ve işçi alımları için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50,60 veya 70 puan almış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

İLANLARA BAŞVURU İÇİN VE DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim