Ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımı, personel alımı ve işçi alımı ilanları yayımlandı. İşsizlik ile baş gösteren verilere rağmen yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Ülkemizde Döviz kurlarının dengesizliği kamuya alımlara engel olamadı. Her geçen gün kamuya memur personel alımı ilanı yayımlanmaya devam ediyor.

Kasım ayının sona ermesi ile birlikte Aralık Ayı Memur Personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Söz konusu ilanlar için liste İşin Olsa ekibi olarak belirlendi.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere memur personel işçi alımı ilanları hakkında detayları paylaşacağız.

Kamuya İşçi, Personel ve Memur Alımı İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Yayımlanan ilanlara başvuru için adaylardan bazı şartlar aranacak. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Yaş, Eğitim, KPSS şartları talep edilecektir.

Genel Şartlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

KPSS'li KPSS'siz Memur Alınacak! KPSS Detayı Nedir?

Kamuya alımlar genelde KPSS Puanı ile yapılsa da bazı kamu kurumları KPSS Şartı olmaksızın personel ve işçi alımı yapacak.

KPSS Puanı ile alımlarda adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den Lise için P94, ön lisans için P93 ve lisans için P3 puan türünden en az 55, 60 veya 70 puan almış olmak şarttır.

30 veya 35 Yaş Şartı Detayı Nedir?

Bildiğiniz gibi başvuru yapacak adaylardan Yaş şartı talep ediliyor. Bu kapsamda Belediye Zabıta ve itfaiye eri alımları ile bazı ilanlarda adaylardan 30 yaş şartı aranacak.

Memur Alımı ve Uzman yardımcısı alımları için ise 35 yaşından gün almamış olmak şartı aranacak.

Lise, Ön Lisans veya Lisans Mezunu Memur Personel Alımı yapılacak!

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren bölümlerinin 2 yılık veya 4 yıllık mezunu olmaları gereklidir.

İlanlara Başvurular Aralık Ayı İçerisinde Alınacak!

Aralık ayı memur personel alımlarına başvurular genelde online olarak kariyer kapısı üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca istenen belgeler ile şahsen başvuruda alan kurumlar vardır. Başvuruda bulunacaklar mutlaka son başvuru tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Aralık Ayı Personel, İşçi ve Memur Alımı İlan Tablosu:

Aralık ayı içerisinde başvuru süreci devam eden ilanlar ile farklı alanlarda Askeri personel Alımı, Sözleşmeli Personel Alımı, Memur Alımı, Banka Personel Alımı, Belediye memur alımı ve Üniversite hastane personel alımı yapılacak.

Kamuya Güncel İşçi, Personel ve Memur Alımı İlanları Burada

Editör: TE Bilisim