Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından her yıl iki kez yapılan merkezi atama ile kamuya binlerce memur personel alımı yapılıyor. Yayımlanan kılavuza göre 1743 kişilik kadro ile alım yapılacak ve alımlar farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından gerçekleşecek. Peki hangi kadrolara tercih yapılacak? Pozisyonuna göre adaylardan aranan özel şartlar nedir?

MEZUNİYETE GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLAR:

KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme ile kamuya farklı kurumlar tarafından lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alınıyor. Bu kapsamda mezuniyete göre alım kadroları şöyledir.

Lise Mezunu Kapsamında Kadrolar:

21 Kamu Kurumu farklı pozisyonlarda memur personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda alımlar, Tekisyen, Aşçı, Bekçi, Laborant, Veteriner Sağlık Teknisyeni, Temizlik Hizmetlisi, Teknisyen, Vagon Teknisyeni, Gemi Adamı, Sağlık Memuru, Kaloriferci, Şoför, Teknisyen, Memur ve Zabıta Memuru kadrolarına alım yapılacak.

Ön Lisans Kapsamında Kadrolar:

Ön Lisans mezunları içerisinden fakrlı belediyeler, Üniversiteler memu alacak. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı, tapu ve Kadarsro Genel Müdürlüğü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal güvenlik Kurumu, Maden ve Petrol İşleri genel Müdürlüğü, Veteriner Sağlık Teknikeri, Gemi Adamı, Laboratn, Anbar memuru, Hemşire, Zabıta Memuru, Tekniker, Memur, Sekreter, Sağlık teknikeri, Şoför, Bilgisayar İşletmeni, Kondoktör, İş Makinası Sürücüsü, Muhasebeci, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Vezneder, Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Programcı, Mutemet gibi kadrolara alım yapılacak.

Lisans Kapsamında Kadrolar:

Lisans mezunu kapsamında kamuya Şehir Plancısı, Veteriner Hekim, Zabıta Memuru, Mimar, Mühendis, Psikolog, Avukat, İstatistikçi, Mütercim, memur, Sosyolog, Diyetisyen, Anbar memuru, kaptan, Makinist, SÖRVEY, Araştırmacı, Bilgisayar İşletmeni, Kütüphaneci, Harita Mühendisi, Memuri Muhasebeci, Grafiker, Avukat, inşaat Mühendisi, Hemşire, VHKİ, Fizikçi, Biolog, ARFF Memuru, Antrenör, Uzman, Fizyoterapist, veznedar, şoför, Arkeolog, Sosyal Çalışmacı gibi alanlarda alım yapılacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

ARFF MEMURU (İTFAİYECİ) ŞARTLARI:

AŞÇI VE AVUKAT KADROLARI:

DENİZCİLİK SÖRVEY MÜHENDİSİ:

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ:

ODYOLOG ve ŞOFÖR:

ZABITA MEMURU:

Editör: TE Bilisim