28 Mayıs yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikteJandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığındaki branşlara bir yenisi eklenmiş olup yeni eklenen branş ise Hukuk olarak yer aldı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığında, Subay sınıfında yer alan 17 branşa ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay sınıfındaki hali hazırda bulunan 3 sınıfa "Hukuk" adlı yeni branş eklenmiş olup bu karar ile personel bu branş bünyesinde görev yapabilecek. İlgili karardan sonra ise adaylar tarafından Jandarma bünyesinde alımların ne zaman olacağı sorusu da akla gelmiş olup işte hem karar ilişkin detaylar hem de alımlara ilişkin gündemde yer alan bilgiler.

Yeni Branş Eklenmesi

İlgili hukuk branşının eklenmesi ile birlikteJandarma Genel Komutanlığında, Subay sınıfında yer alan branş sayısı 18’e, Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay sınıfındaki branş sayısı da 4’e çıkmış oldu. İlgili Resmi Gazete kararında şu ifadelere yer verildi.

MADDE 1- 12/12/2016 tarihli ve 2016/9742 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ileyürürlüğe konulan Jandam1a Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel, Yönetmeliğinin7’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine (17) nci alt bendinden sonra gelmek üzere ve aynı maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine (3) üncü alt bendinden sonragelmek üzere aşağıdaki alt bentler eklenmiştir.

"18) Hukuk"

"4) Hukuk"

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 64’üncü maddesinin birinci f1kra5ında yer alan"Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Jandarma Genel Komutanlığı Alımı Ne Zaman?

Jandarma Uzman alımları binlerce aday tarafından yakından takip edilmekte olup her ne kadar MSB tarafından 2023 yılına kadar alımların asker içerisinden yapılacağı açıklansa da İçişlerine Bağlı olan Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2020 yılı içerisinde alımların yapılması bekleniyor. Bu noktada yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da yoğun talep olmasından dolayı bir açıklanın salgın sürecinin hafiflemesi sonrasında yapılmasına ise muhtemel olarak bakılıyor. Adaylar alım tabini JGK resmi alım sitesi olan https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden öğrenebilmektedir.

Editör: TE Bilisim