Ağustos ayının gelmesi ile birlikte kamuya memur ve personel alımı ilanları yayımlandı. Farklı kadrolarda olmak üzere 2500 kişilik boş kadro ile Memur Alımı ve Personel Alımı yapılacak. En az lise mezunu memur alımı yapılacak olup alımların çoğu Belediyelere yapılacak. Ancak Ticaret Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı alım kontenjanları içerisinde oldukça yüksek alım sayısı ile alım yapacaklar.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Ağustos ayı itibari ile gelmiş yeni ilanlara başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin taşınıyor olması gereklidir. Bu yönde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkekler için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, şartları aranacak.

HANGİ KURUMA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Alımlar farklı alanlarda, kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Belediyelere, Üniversitelere ve kamuda hizmet veren kuruluşlara yapılacaktır. Buna göre alım sayısı yüksek olan alım yapacak olan kurumlar, TÜBİTAK, Kırıkkale Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi gibi kamu kurumları alım yapacaklar.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıdaki ilanlara başvuru için adaylardan, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Belirtilen alanda mezuniyetini tamamlamış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adaylar yukarıdaki ilanlara ulaşabilmek için aşağıdaki paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak ulaşabilirler. Bu yönde adaylar başvurularını Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirecek olup sadece belirtilen tarihler içerisinde başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

AĞUSTOS AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMI GÜNCEL LİSTE

Editör: TE Bilisim