İstanbul Büyükşehir Belediyesi 375 memur personel alımı ilanı yayımladı. Geçtiğimiz günlerde ve son zamanlarda yayımlanan ilanlara göre İBB farklı pozisyonlarda olmak üzere 375 kişi alacak. Alımlar Memur statüsünde ve Sözleşmeli Personel statüsünde yapılacak. Peki hangi kadrolarda memur alımları yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? tüm detayları ile İşin Olsa ekibi tarafından sizlere haberimizin devamında derleyeceğiz.

Hangi Kadrolarda 375 Memur Personel Alımı Yapılacak?

  • 9 Hemşire,
  • 1 Çocuk Gelişimcisi,
  • 5 Mühendis,
  • 1 Şehir Plancısı,
  • 1 Mimar,
  • 1 Ekonomist,
  • 1 Tekniker,
  • 5 Teknisyen,
  • 1 Eğitmen,
  • 100 Zabıta Memuru,
  • 250 İtfaiye Eri,

Bu kapsamda İBB 3 Farklı ilan yayımladı. 250 İtfaiye Eri Alımı yapılacak. 100 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. 25 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

a. Türk vatandaşı olmak,

b. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

ç. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e. İlan edilen pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS'li KPSS Siz Alım yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 375 kişilik kadro için KPSS li KPSS Siz Personel Alımı yapacak. Zabıta ve İtfaiyeci alımları için en az lise seviyesinde KPSS puanına sahip olmak gereklidir. Sözleşmeli personel alımı için ise KPSS siz alım yapılacak.

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Özel Şartları:

İBB 250 İtfaiye Eri ve 100 Zabıta memuru alacak. Bu kapsamda adayların, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 30 Yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, En az B ve C Sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

Sözleşmeli Personel Alımı Özel Şartları:

Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak, Eğitmen pozisyonu için “Atamaya Esas Alan”, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre işlem yapılacaktır.

İlan edilen pozisyonlar için, aranan öğrenimin yurtdışında bitirilmesi halinde; ortaöğretim kurumları için Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğretim için Yükseköğretim Kurulunca verilen denklik belgelerine göre işlem yapılacaktır.

Aynı zamanda Yabancı Dil sınavı aranan kadrolarda İngilizce dilinden puan almış olmak gereklidir.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

İBB Memur Personel alımı için başvuru tarihleri ve ilanların detayları şöyledir;

Zabıta Memuru Alımı Başvuruları 04-10 Ocak 2020 tarihleri. İlanın Detayları Burada

İtfaiye Eri Alımı Başvuruları 27 Aralık 2020 - 03 Ocak 2021 tarihleri arasında. İlanın Detayları Burada

Sözleşmeli Personel alımları için en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru alınacak. İlanın Detayları Burada

Editör: TE Bilisim