Ekim ayı memur Alımı personel ve işçi alımı ilanları yayımlandı. Eylül ayının sona ermesi ile birlikte kamuya güncel ilanlar geldi. Özellikle Ekim ayında Askeri Personel alımı yapılacağı açıklandı.

Ülkemizde İşsizlik sayısının azalmaması ile ve üzerinde Koronavirüs eklenmesi ile kamuya alımlarda bazı kısıtlamalar yapılmıştı. Ancak Her geçen gün aşılanma oranı artması ile ve Normal haya devam edilmesi ile birlikte yeni alımlar yapılıyor. Bu yönde Bakanlıklar ve Kamu Kurumları bünyelerine en az Lise mezunu Memur Alımı, Personel Alımı ve İlköğretim mezunu işçi alımı yapmaktadırlar.

Ekim Ayı Personel Alımı için binlerce kişilik boş kadro ile ilan yayımlandı. Alımlar farklı niteliklerde ve kadrolarda yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak her ay hazırladığımız güncel aylık haberimizde sizlere Ekim ayı Kamu ilanları başvuruları hakkında detayları aktaracak ve güncel ilan listesini paylaşacağız.

BAKANLIKLAR VE KURUMLAR MEMUR ALIMI YAPACAK!

Yayımlanan ilanlar ile kamuya Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından alım yapılacak. Bu kapsamda Ekim ayı içerisinde,

  • Milli Eğitim Bakanlığı,
  • Milli Savunma Bakanlığı,
  • Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Ticaret Bakanlığı,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,

bünyelerine alım yapacaklar.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ MEMUR PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Ekim ayı içerisinde alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS siz Yapılacak. KPSS siz Memur Alımı ilanlarına başvuru için KPSS dışında Tecrübe veya Yabancı Dil sınavı şartı talep ediliyor.

KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda ise 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartları aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Ekim ayı içerisinde belediyelere, Kurumlara, Bakanlıklara ve bir çok kuruluşa Memur, Personel ve İşçi alımı yapılacak. Bu kapsamda özel olarak adaylardan KPSS, Eğitim, Yaş, Boy gibi şartlar aranacak.

Belediye Memur alımları için, En lise mezunu olmak, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacağı tarihi ile 30 yaşını doldurmamış olmak gibi şartlar aranacak.

Diğer kurumların memur alımlarına ise alm yapılacak pozisyona göre ilgili pozisyonda meslek bilgisine sahip olmak şartları aranacak.

BAKANLIKLARDAN YENİ İLANLAR YAYIMLANDI!

Ekim ayı içerisinde gelen yeni ilanlara göre Bakanlılar ilan yayımladı. Uzun süredir beklenen ilan yayımlanarak, Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 kişilik kadro ile Hakim ve Adli yargı personeli alımı yapacağı bildirildi. Aynı zamanda merkez bankası ve fakrlı belediye ve Üniversitelere binlerce memur personel alımı yapılacak.

İLANLAR GÜNCELLENDİ!

Yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre kamuya farklı alanlarda alım yapılacağı bildirildi. Ekim ayının sonlarına doğru yaklaşırken ilanlar güncellendi. Bu kapsamda güncel ilan tablosu şöyledir;

EKİM AYI İLAN LİSTESİ:

GAİB KPSS Puanı İle 17 Personel ve İdari Memur Alımı İlanı

TENMAK 30 Kamu Personeli Alımı İlanı ( Ar-ge Personeli, Mühendis, Avukat Eczacı )

İçişleri Bakanlığı JSGA 6 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

Bakırçay Üniversitesi 10 Büro, Destek Personeli ve Koruma Memuru Alımı Yapıyor

Gaziantep Üniversitesi 54 Sözleşmeli Personel Alımı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

Galatasaray Üniversitesi Büro ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor

2828 Sayılı Kanun Kapsamında 2021/2 İle 2097 Memur Alımı Başladı

Samsun Üniversitesi 60 Sözleşmeli Personel Alımı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

ÖSYM KPSS 2021/7 Tercih Kılavuzu Yayımladı! ÇŞB 25 Mühendis Alımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 45 Yurt Personeli Alacak ( Büro ve Temizlik )

Muğla Büyükşehir Belediyesi 81 Personel Alımı Yapıyor

Giresun İl Özel İdaresi 13 Meslekten 33 Personel Alımı Yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPER 20 Kış Ayı Destek Personeli Alacak!

TÜM MEMUR PERSONEL VE GÜNCEL İLAN TABLOSU BURADA

GÜNCEL İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim