Devlet Kurumalarına güncel ilanlar yayımlandı. Devlere ve kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 4350 kişilik kadro ile memur alımı , işçi alımı ve personel alımı ilanları yayımladılar. Ayrıca alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS siz memur alımı yapılacak. Peki ilgili ilanlar için adaylardan aranan genel şartlar nelerdir? KPS detayı nedir? Nasıl Başvuru yapılacak?

KPSS DETAYI NEDİR?

Devlet Bakanlıkları ve Kurumları bünyelerine alım için adaylardan bazı nitelkler talep ediyor. Bu doğrultuda KPSS Puanı ile yapılacak memur alımları için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Buna göre Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisan mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gereklidir.

Ayrıca bazı Devlet kurumlarına memur alımları için Özellikle Uzman yardımcısı alımları için Lisans seviyesinde farklı KPSS puanları talep edilemktedir. 

Öte yandan bir çok kamu kurumu ve kuruluşu tarafından ilan edilen ilanlara baktığımızda adaylardan KPSS şartı talep edilmeyecek olup KPSS siz  Personel Alımı yapılmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Devlete ve Kamuya 4350 Memur Perosnel ve İşçi alımları için adaylardan genel nitelik kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Devlete Memur alımları için adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir. Belediyelere Memur Alımları için ise 30 yaş şartı talep edilecektir.

KAMUYA DEVLET MEMURU VE PERSONELİ İŞÇİ ALIMI İLANLARI:

ÜNİVERSİTE İLANLARIDA YAYIMLANDI!

Devlete Memur Personel alımı kapsamında Üniversitelerde ilan yayımladı. Ülkemizde bulunan bir çok üniversiteye Öğretim Elemanı kapsamında, Doçent, Profesör ve Araşırma Görevlisi kadrolarında alım yapılacak. tarihe göre yayımlanan ilanlar şöyledir.

HANGİ KADROLARDA MEMUR PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK!

Devlete Yayımlanan ilanlara göre kamuya Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Teknik Personel, Hemşire, Sağlık personeli, Sözleşmeli Personel, Bilişim Personeli bigi alanlarda 4350 kişi alınacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını sadece kurumların belirttiği tarihler arasında yapacaklar. Geç başvuru tarihine kadar yapılacak başvurular işleme alınacak olup son başvuru tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Öğretim elemanı, Üyesi ve Araştırma Görevlisi alımı ilanları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kamu ilanları sitesi üzerinden incelecek. Ancak Devlete Memur Alımı ilanlarını aşağıdaki bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

TÜM İLANLARIN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim