Belediyeler ve Bakanlıklar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Memur alımı ilanı yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre Memur Alımları 2250 kişilik boş kadro ile yapılacaktır. Ayrıca Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilanların bulunduğu gibi KPSS Puanı en az 60 puan olan adaylarda başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda 2021 yılı Haziran ayı itibari ile En az Lise Mezunu Memur Alımı ve 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak. Peki hangi bakanlıklar ve hangi belediyeler alım yapacak. Başvuru yapılacak kadrolar nelerdir? tüm detaylar için haberimizi inceleyiniz.

YENİ İLANLARI TAKİP ETMEK İÇİN İNSTAGRAM HESABIMIZI AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR:

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
  • Ticaret Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • İçişleri Bakanlığı,
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı,
  • Aile Bakanlığı (AÇSHB) ,

Bu kapsamda 6 Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 1650 kişilik kadro ile Farklı alanlarda memur alımı yapacaklar. Alım kadroları, Başvuru tarihleri ve ilan detayları aşağıda.

İçişleri Bakanlığı:

İçişleri Bakanlığı 2021 yılı kapsamında Memur alımı faaliyetlerine devam ediyor. Bu yönde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki görevlendirmek üzere 1309 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu memur alımı yapacak. Alımlar, Sosyal Çalışmacı, Avukat, Şoför ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarında yapılacak. Başvurular 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacak. Ayrıca adayları 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 65 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Aile Bakanlığı:

AÇSHB yılın başında yayımladı ilan ile 2021 yılı 250 Memur alımı yapacağını bildirmişti. Ancak henüz ilan yayımlanmadı. Peki ilgili ilana kimler başvuru yapabilecek? Alım kadroları nelerdir? İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı:

Bakanlık 2021 yılı için bir çok ilan yayımladı. Yeni yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 60 kişilik boş kadro ile Ticaret uzman Yardımcısı alacak. Alımlar 9 farklı alanda yapılacak. Bu yönde, İktisat, kamu Yönetimi, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İstatistik, Endüstri Mühendisliği, Maliye, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarından mezun olanlar başvuru yapabilecekler. Başvurular başlamış olup en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı yurtdışında görevlendirmek üzere Sözleşmeli olarak sekreter alacak. Buna göre Mainz Başkonsolosluğuna Türk Uyruklu Sözleşmeli 2 personel alınacak. Detaylar Burada

Madrid Büyükelçiliğine de personel alımı yapılacak olup detaylar Burada

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Maliye Bakanlığı bünyesine Sözleşmeli bilişim personeli alanında 18 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Bilişim personeli alımı yapacak. Alımlar 11 farklı alanda yapılacak olup KPSS Puanı ile veya KPSS olmayanlarında başvurusu alınacak. Şartlar ve Kadro dağılımı için Buraya Tıklayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Bakanlık 10 kişilik kadro ile Coğrafi Bilgi Sistemi alacak. KPSS Puanı ile yapılacak alımlar hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER:

Bu kapsamda 12 belediye bünyesine 600 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacaklar.

Hangi Kadrolarda Memur Alımları Yapılacak?

Söz konusu olan ve başvuru süreci devam eden 12 Belediye için alımlar, Zabıta Memuru, Düz Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Mühendis, Mimar, Peyzaj Mimarı, Şehir Plancısı, Tekniker, Tahsildar, İtfaiye Eri kadrolarında 600 memur alımı yapılaca.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediyelere Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Ayrıca Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımları için erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Belediyelere Başvurular Nasıl Yapılacak?

Bir çok belediyenin memur alımı başvuruları İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılıyor. Ancak bazı belediyeler başvuruları şahsen kabul ediyor. Başvuru için adayların istenen belgeleri temin ediyor olmaları gerekmektedir.

TÜM KAMU VE ÖZEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim