Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre Devlet bünyesinde ve Askeriye altında çalışacak devlet memurları ve personelleri alımı yapılacak. Askeri komutanlıklar bu yönde ilanlar yayımladı ve çok sayıda alım yapılacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Askeri Komutanlıkların yayımladıkları ilanları derledik ve siz okurlarımızla tek sayfada paylaşacağız.

ALIM YAPACAK KOMUTANLIKLAR VE ALANLAR:

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin ( PERTEM ) üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Sözleşmeli er ve kamu personeli alınıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı üzerinde ise devlet memuru alımı ilanı yayımlandı.

Bu kapsamda, Milli Savunma Üniversitesine Sözleşmeli Bilişim personeli alınacak. Milli Savunma Bakanlığı Kara ve Deniz Kuvvetlerine 2019 yılı sözleşmeli er alınacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 2019 yılı Devlet memuru alımı yapacağını belirtti.

İLANLARIN DETAYLARI, GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi:

Milli Savunma üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda 10 kişilik boş kadrosu ile 1 Siber Güvenlik Analiz Uzmanı, 1 Veritabanı Uzmanı, 1 Java Yazılım Ön Yüz Geliştirme Uzmanı, 1 Ağ Uzmanı, 1 Veri Merkezi Sistem Uzmanı, 1 Etki Alanı ve E-Posta Servisleri Sistem Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı, , 2 Java Yazılım Sunucu Geliştirme Uzmanı, 1 İş Geliştirme Analisti ve Test Uzmanı alımı yapacak.

Adayların başvuru yapabilmesi için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ( KPSS'siz başvuru yapacakların puanı 70 olarak belirlenecektir ), Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden puana sahip olmak ve pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesinde olmaları gereklidir.

Adalar başvurularına 21 Ekim 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 22 Kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

MSB Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

Milli Savunma Bakanlığı Personel temin adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre MSB Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 2019 yılı sözleşmeli er alımı yapacaklarını belirttiler. Bu yönde yayımlanan ilana göre en az ilköğretim mezunu alım yapılacak.

Başvuru yapacak adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, İlköğretim mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmamış olanlar ise 20 yaşından gün almış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranıyor.

Başvurular ise 12 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar başvurularını sadece MSB PERTEM üzerinden Online olarak yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı 15 Kasım 2019 tarihi itibari ile yayımladığı ilana göre bünyesine farklı pozisyonlarda olmak üzere KPSS puanı ile Devlet Memuru alımı yapacağını ilan etti. Sivil Memur kadroları ise, 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı, 1 Protokol Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce), 1 Uluslararası İlişkiler, 1 Bilgisayar Mühendisi, 1 Makine Mühendisi, 2 Mali İşler Uzmanı, 2 Uzman, 1 Onarım İşlem Uzmanı ve 2 İstatistikçi alımı yapılacak.

Adaylardan bu doğrultuda 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 ve 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.

Sahil Güvenlik Sivil Memur alımı başvuruları 25 kasım 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 05 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile online olarak yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.