Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce binlerce adayın beklediği müjdeyi paylaştı. ASHB 11 Nisan 2022 tarihi ile yayımladığı duyuruda 2022 yılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında memur alımı yapılacağını bildirdi. Ayrıca 2022/1 tercih kılavuzunu yayımlamış olup en az İlkokul mezunu 1731 Memur Alımı ve Personel Alımı yapılacak.

2828 Sayılı Kanun İle Memur Alımı en çok ilkokul mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Ayrıca Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur personel alımları farklı kadrolarda gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Binlerce adayın beklediği 2828 Sayılı Kanun kapsamında memur personel alımı hakkında bilgi paylaşımı yapacağız.

2022/1 İle 1731 Memur Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022/1 kapsamında olmak üzere 1731 memur personel alımı yapılacak. İşte mezuniyete göre kontenjan dağılımı şöyledir:

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu: 770 Hizmetli alımı yapılacak.

Orta Öğretim Mezunu: Memur, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni, Hemşire, Sürekli İşçi kadrolarında 616 Personel Alımı Yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: Çocuk Eğitimcisi, Memur, Sağlık Teknikeri, Sürekli İşçi, Tekniker, Anbar Memuru, Sürveyan kadrolarında 146 Memur Alımı Yapılacak.

Lisans Mezunu: Memur, Diyetisyen, Avukat, Sosyolog, Mühendis, Psikolog, Öğretmen, İş Ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist), Puantör, Sürekli İşçi kadrolarında 199 Memur Alımı Yapılacak.

Kimler tercih Yapabilecek? 2828 Sayılı Kanun Nedir?

2828 Sayılı ile kamuya memur personel alımı yapılacak. Ancak 2828 Sayılı Kanunun ne olduğunu merak ediyorsanız, Bu kanun Devlet bünyesinde yardım almış ve büyümüş olan kişileri kapsamaktadır. Aİle ve Sosyal Hizmetler bakanlığı bu kişiler içerisinden her yıl binlerce atama yapmaktadır.

KPSS 2022/1 Tercih kılavuzu ile 1731 memur personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylardan,

- Türk Vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,

- Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

- ASHB kılavuzda belirttiği Nitelik Kodlarına uygun olmak,

Şartları Aranacak.

KPSS Şartı Aranmayacak!

2828 sayılı kanun kapsamında memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. Sosyal yardım kapsamında alımlarda KPSS şartı talep edilmiyor. Ancak 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hak sahibi olup, memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda (EKPSS) başarılı olmaları halinde bu sınav sonucuna göre ÖSYM Başkanlığınca yapılacak yerleştirme işlemlerine katılmaları ve memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.

Tercihler Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2022/1 Kapsamında 2828 sayılı kanun ile memur alımı için tercihler 12 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tercih işlemleri www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden son başvuru günü saat 23:59 a kadar tercih yapılmış olması gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU