2020 yılı Ağustos ayı ile birlikte yeni ilanlar yayımlandı. Ülkemizde bulunan yüzlerce kamu kurumu ve kamu kuruluşu tarafından yayımlanan ilanlara göre kamuya Ağustos ayı memur alımı ve personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız için özel olarak derlediğimiz bu haberimizde sizlere ilanlar hakkında detayları aktaracağız. Ağustos ayı personel alımı ilanlarına göre kamuya memur alımı ve işçi alımlarıda yapılacak.

BU YAZIMIZ HANGİ KONULARI KAPSAYACAK?

İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere Ağustos ayı memur personel alımı ilanları hakkında bilgiler paylaşacağız. Bu yazımızda Başvuru Şartları? Alım Yapacak Kurumlar? İlanların Detayları? KPSS şartı Nedir? Başvurular nasıl yapılacak? şeklinde bilgileri paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ağustos ayı kamu ilanlarına göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerine alım yapacak. Her kurum adaylardan genel olarak mutlaka 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Bu kapsamda adaylardan özel olarak, KPSS, Eğitim, Yaş gibi şartlar aranacak.

GENEL ŞARTLAR:

657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

KPSS Şartı: Söz konusu Ağustos ayı ilanlarına göre adayladan 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için P94, Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Memur alımları için adaylardan yaş şartı aranıyor. Düz memur alımlarında adayların sınav tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Ancak Zabıta Memuru alımları için adayların 30 yaşından büyük olmamaları gereklidir.

Eğitim Şartı: Kamuy en az lise mezunu memur personel alımı yapılacak. Bu kapsamda adayların Herhangi bir ortaöğretim mezunu, iki yıllık ön lisans mezunu veya Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun veya bunlara denkliği olan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Ağustos ayı ilanlarına başvurular İnternet ortamından veya şahsen yapılacak. Adaylar kurumların belirttiği şekilde istenen belgeler ile son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK MESLEKLER:

AĞustos ayı içerisinde yayımlanan ilanlara baktğımızda en çok alım yapılan meslekler, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Hemşire, Sağlık Personeli, kadrolu yardımcı hizmetler meslekleri, bekçi gibi kadrolar ön planda tutuluyor.

YENİ İLANLAR YAYIMLANDI!

Ağustos ayı kapsamında kamuya yeni memur personel alımı ilanları yayımlandı. Söz konusu bu haberi sürekli güncellediğimizden dolayı yeni ilanlarıda sizler için tablomuza ekledik. Son bir hafta içerisinde çıkmış ilanlara göre,

  • TEİAŞ 150,
  • Merkez Bankası 40,
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 100,
  • Kağıthane Belediyesi 15,
  •  Kültür Bakanlığı VGM 16,
  • EGM 400 Bekçi

ve bir çok kamu kurumu için ilan yayımlandı. Aşağıdaki bağlantı sayesinde başvuruları hala devam eden kamu ilanlarına ulaşabileceksiniz.

AĞUSTOS AYI MEMUR PERSONEL ALIMI GÜNCEL LİSTESİ

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

 NOT: Özellikle diğer haber siteleri tarafından kopyalanılmaktadır. Haberin Kopyalanması durumunda ilgili mahkemelere başvuru yapılacak. Haberi alan Editör hakkında soruşturma başlatılacak olup haber sitesi ifşa edilecektir.

Editör: TE Bilisim