20 Temmuz 2002 tarihli Resmi Gazete ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre 4 farklı üniversite bünyesine sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan ilanlara göre en az lise mezunları içerisinden 122 kişi alınacak. 4 Üniversite'ninde başvuru süreci bugün itibari ile başladı. Aşağıdan alım yapılacak üniversitelere ve detaylarına ulaşabileceksiniz.

YAYIMLANAN ÜNİVERSİTE PERSONEL ALIMI İLANLARI:

Bugün itibari ile Üniversite personel alımı yapılacak. Bu kapsamda 4 üniversiteye farklı kadrolarda 122 personel alınacağı bildirdi. Alım yapacak Üniversiteler ise şöyledir.

  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Kafkas Üniversitesi
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  • Batman Üniversitesi

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Üniversitelerin personel alımı ilanlarına 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri ve bazı özel nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda genel olarak adaylardan" Türkiye cumhuriyti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgis olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise, Eğitim, KPSS gibi nitelikler talep edilecek.

KPSS Şartı: Adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu kapsam KPSS 60 Puan İle personel alımı yapılacak.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak kadrolara bakıldığında en az lise mezunu sağlık personeli alımı yapılacak. Bu yönde lise, Ön Lisans veya lisans mezunu ilgili bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek.

ÜNİVERSİTE KADRO DAĞILIMI:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi:  3 kişilik kadro ile, 1 Mühendis, 1 Tekniyen ve 1 Büro Personeli alımı yapılacak. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Kafkas Üniversitesi: 106 kişilik kadro ile 67 Hemşire, 17 Ebe, 3 Eczacı, 8 Röntgen Teknisyeni, 4 Laborant, 1 Psikolog, 3 Diğer Sağlık Personeli ( Paramedik ), 2 Diğer Sağlık Personeli ( Odyolog ) ve 1 Sağlık Teknikeri alımı yapılacak. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi:  Ön Lisans Mezunu 4 Büro Personeli, Lisans mezunu 2 Büro Personeli, Lise Mezunu 1 Destek Personeli ( Şoför ) ve Lise Mezunu 1 Teknisyen alımı yapılacak. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Batman Üniversitesi: Lisans Mezunu 1 Harita Mühendisi, 1 Programcı, 1 Biyolog ve 1 Bilgisayar Mühendisi alınacak. Lise mezunu ise 1 Teknisyen alımı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim