Kamu Memur Personel alımları için yeni ilanlar yayımlandı. Kamuya Memur Alımı için Devlet'ten yeni ilanlar yayımlandı. KPSS'ye girmiş olan veya KPSS Puanı olmayan adayların başvuru yapabilecekleri ilanların hepsi Haziran Ayı içerisinde yayımlandı. Mayıs ayında da yayımlanmış ve Haziran ayın başvuruları devam eden veya başlayacak olan ilanlara göre kamuya memur alımı için binlerce kişilik kadroda alım yapılacak.

İşin Olsa Ekibi olarak her ay düzenli olarak hazırladığımız Aylık güncel ilanlar ile sizlere her zaman doğru bilgileri paylaşıyoruz. Bu doğrultuda Bu haberimizde de sizlere Haziran ayı Kamuya Personel Alımı ve Kamuya Memur Alımı ilanları hakkında bilgiler aktaracağız.

Haberimizin içeriğinde, Güncel Memur personel ve işçi alımı ilanlarına, Başvuru Şartlarına, ve güncel kamu ilan listesine ulaşacaksınız.

KPSS PUANI İLE VEYA KPSS SİZ ALIM YAPILACAK!

Haziran ayı içerisinde kamuya yapılacak alımlarda bazı ilanlarda KPSS şartı aranıyorken bazı ilanlarda ise KPSS Şartı aranmayacak. Özellikle İŞKUR üzerinden yapılacak Kamu İşçi alımı için adaylardan KPSS şartı aranmayacak. KPSS siz Personel Alımı ilanları içerisinde bazı bakanlıklar ve kamu kurumları da yer alıyorken bu ilanlara başvuru için farklı nitelikler talep edilecek.

KPSS Puanı İle Memur Alımı için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartları aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Haziran ayı içerisinde ve her zaman olduğu gibi Kamuya alımlarda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu doğrultuda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilişiği olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

şartları aranacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1309 MEMUR ALIMI İLANI YAYIMLANDI!

İçişleri Bakanlığından bu hafta gelen ilana göre 1309 kişilik kadro ile farklı kadrolarda en az lise mezunu memur alımı yapılacak. İlan yayımlanır yayımlanmaz adaylar tarafından oldukça ilgi gördü. Bu kapsamda Başvurular 21 - 25 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. Alımlar Merkez ve Taşra Teşkilatına yapılacak olup kadro dağılımı şöyledir;

  • 14 Sosyal Çalışmacı,
  • 60 Destek Personeli Şoför ( Lise Mezunu )
  • 20 Avukat,
  • 1215 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( Lise 611, Ön Lisans 302 ve Lisans 302) alımı yapacak.

Bu kadrolar için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi 1309 Memur Alımı İlanı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

HANGİ BİRİMLERE MEMUR PERSONEL İŞÇİ ALIMI YAPILACAK?

Haziran ayı içerisinde yayımlanmış olan ilanlara göre alımlar, Farklı Bakanlıklar, Bankalar, Belediyeler, kamu kurumları ve Kuruluşları tarafından yapılacak. Bu doğrultuda alımlar,

Belediye Memur Alımları ve Şartları:

Haziran Ayı içerisinde yoğun olarak Belediyeler kamuya memur alımını dolduracak. Özellikle Büyükşehir Belediyeleri bünyelerine, Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarında alım yapacak. Bu kapsamda adaylardan,

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak ve En Az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

Belediye İlanları:

Yıldıztepe Belediyesi 67 KPSS Puanı ile Memur Alımı İlanı 2021

Osmaneli Belediyesi En Az 50 KPSS Puanı İle 6 Farklı Alanda Memur Alımı İlanı

Kadıköy Belediyesi Lisans ve Ön Lisans Mezunu Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

Sarkışla Belediyesi 2021 yılı İtfaiye Eri Alımı İlanı Yayımladı!

Akıncılar Belediyesi 55 KPSS Puanı İle Lisans Mezunu Memur Alımı İlanı 2021

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 Zabıta Memuru Alımı! Ön Lisans ve Lisans

Gürçayır Belediyesi 65 KPSS İle Ön Lisans Mezunu Memur Alımı Yapacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100 Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 278 Zabıta Memuru Alımı Ne Zaman Başlıyor?

Bakanlılara Memur ve İşçi Alımları:

Ülkemizde bulunan Bakanlıklar bünyelerine her zaman memur personel alımı faaliyetlerine devam ediyor. Bu doğrultuda alımlar,

  • Aile Bakanlığı,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,

tarafından yapılacak.

20 Banka Personel Alımı İlanı Yayımladı!

Haziran ayı içerisinde yayımlanmış olan Banka personel alımı ilanına göre 20 farklı banka en az lise mezunu adaylar içerisinden personel alımı yapacağını ifade etti. Ülkemizde bulunan Kamu Bankaları ve Özel bankalar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Tecrübeli veya Tecrübesiz personel alımı yapacak.

2021 Türkiye Geneli 20 Banka Personel Alımı İlanı Yayımladı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Haziran ayı içerisindeki memur personel ve işçi alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak ilanların detaylarına ulaşabilecekler. Haziran ayı içerisinde yapılacak olan tüm kamu Personeli Alımı için aşağıdaki bağlantıdan, Alım yapacak Kuruma, KPSS şartına, Son Başvuru tarihine, Alım sayısına ve diğer detaylara ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

HAZİRAN AYI MEMUR, PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI GÜNCEL LİSTESİ

Editör: TE Bilisim