Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre binlerce kişi alınacak. Ekim ayınını bitmesi ile birlikte yeni ilanlar geldi. Hala Ekim ayı içerisinde de yayımlanan ilanlarda bulunuyor. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımı bu haberimizde Kasım ayı ilanları hakkında bilgiler verecek ve güncel olarak bu haber güncellenecek olup her zaman buradan ilanlara ulaşabileceksiniz.

HANGİ KURUMLARA ALIM YAPILACAK?

Kasım ayı içerisinde yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre, Bir çok üniversite, Bakanlık, Askerli Kurumlar, Özel şirketler, Bankalar, Kurumlar veya kamu kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere binlerce alım yapacaklarını ilan ettiler. Bu kapsamda alım yapılacak kadrolar'da farklılık göstermektedir. Başlıca alım sayısı yüksek olan ilanlara göre, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi kurumlar binlerce kişi alacak.

Alım yapılacak pozisyonlar ise, Güvenlik Görevlisi, Uzman Yardımcısı, Memur, Sözleşmeli Bilişim Personeli, Sağlık Personeli, Ar-Ge Personeli, Hakim ve Savcı Adayı, İcra Memuru gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNLARI BAŞVURU YAPACAK!

Kamuya memur alımları ve personel alımları için adaylardan Eğitim şartı aranıyor. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara baktığımızda alımlar en az lise mezunu olan adaylar için geçerli olacak. Aynı zaman da İki Yıllık ön lisans mezunu olanlar ve en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş lisans mezunları veya yurtdışında eğitim almış ve bunlara denkliği bulunan YÖK tarafından onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olan adaylar Kasım ayı içerisinde memur personel alımlarına başvuru yapabilecekler.

KPSS EN AZ 60 PUAN İLE ALIMLAR:

Kamu kurumları veya kamu kuruluşları memur personel alımı için adayları değerlendirmek amacı ile 2018 veya 2019 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Bu yönde lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60, 70 veya 80 puan alınmış olması gereklidir.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIMLAR:

Kasım ayı içerisinde yayımlanan ilanlara bakıldığında KPSS şartı olmadan kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Alım sayısının bir çoğunu tamamlayan Adalet bakanlığı adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

Ayrıca Adalet Bakanlığı dışında alım yapacak kurumlar adaylardan KPSS şartı aramıyor. Sözleşmeli personel alımları için adaylardan kpss şartı aranmayacak.

YDS ŞARTI:

Bazı kamu kurumları ise adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı arıyor. Mütercim alımları ve Bilişim Personeli alımları için adayların süresi geçmemiş ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce ve diğer dillerden puan sahibi olmaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER ŞARTLAR NEDİR?

Kasım ayı içerisinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya binlerce memur personel alımı yapılacağı ve adayların başvuru yapabilmesi için aranan tüm niteliklere haiz olmaları gereklidir. Bu yönde adayların yukarıdaki nitelikler dışında aşağıda yer ala ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak,

GİRİŞ SINAVI YAPILIYOR!

Adayların değerlendirilmesi için kurumlar tarafından adaylara Giriş sınavları yapılmaktadır. Bu yönde adayların KPSS'den almış oldukları puan ele alınarak yapılacak değerlendirmeye göre kadro sayısının kat sayısı kadar aday belirlenerek adaylara sözlü ve yazılı olarak iki aşamadan oluşan giriş sınavları yapılmaktadır.

BAŞVURULAR:

Kasım ayı memur alımları ve personel alımları için adaylar başvurularını farklı tarihlerde yapacaklar. Yani her kurum farklı tarihlerde alım yapacağını ilan etti. Bu yönde başvurular kurum tarafından belirtildiği şekilde şahsen , posta, e-posta ve Elektronik ortamda yapılmaktadır.

KASIM AYI GÜNCEL MEMUR VE PERSONEL İLANLARI:

İşin Olsa ekibi olarak siler için hazırladığımı bu özel haberimizde Kasım ayı içerisinde yayımlanan tüm ilanları tek haberde topladık ve sizler için hazırladığımız tabloda, Alım yapacak kuruma, KPSS şartının olup olmadığına, Son başvuru tarihine, Alı sayısına ve ilanların detaylarına ulaşarak güncel bilgi alabilirsiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Türk Kızılayı

Yok

TIKLAYIN

Roketsan

Yok

TIKLAYIN

Aile Bakanlığı SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Akbank

isinolsa.com

Yok

-

-

TIKLAYIN

15 Farklı Banka

Yok

-

-

TIKLAYIN

Emirates Kabin Memuru

Yok

-

-

TIKLAYIN

Aselsan

Yok - - TIKLAYIN
TTK Var 45 13/12/19 TIKLAYIN
MSB Sözleşmeli Er Yok - - TIKLAYIN
BBDK Var 125 06/12/19 TIKLAYIN
Sahil Güvenlik KPSS 60 14 05/12/199 TIKLAYIN
NDK Var 40 02/12/19 TIKLAYIN
İş Bankası Yok - 11/12/19 TIKLAYIN
SERAK ve KUDAKA - 26 23/12/19 TIKLAYIN
Enerji Bakanlığı Var 25 06/12/19 TIKLAYIN
Necmettin Erbakan Üniversitesi Yok 4 05/12/19 TIKLAYIN
İstanbul Üniversitesi Yok 5 05/12/19 TIKLAYIN
KUZKA Var 10 27/12/19 TIKLAYIN
BAKKA Var 11 27/12/19 TIKLAYIN
Maliye Bakanlığı Var 15 12/12/19 TIKLAYIN
Dışişleri Bakanlığı KPSS 60 30 15/12/19 TIKLAYIN
Bozok Ünibversitesi KPSS 50 25 09/12/19 TIKLAYIN
Tarım Bakanlığı Var 9 09/12/19 TIKLAYIN
Galatasaray Üniversitesi KPSS 50 5 09/12/19 TIKLAYIN
Diyanet İşleri Başkanlığı Var 60 17/12/19 TIKLAYIN
Aile Bakanlığı KPSS 50 1000 06/12/19 TIKLAYIN
Marmara üniversitesi - 5 13/12/19 TIKLAYIN
KPSS 2019/2 KPSS 50 1743 12/12/19 TIKLAYIN
Yargıtay Başkanlığı Var 95 13/12/19 TIKLAYIN
Devlet Arşivleri Başkanlığı KPSS 50 76 13/12/19 TIKLAYIN
Ulaştırma Bakanlığı Var 5 16/12/19 TIKLAYIN
Sayıştay Başkanlığı Var 11 16/12/19 TIKLAYIN
Sahil Güvenlik Yok 30 06/12/19 TIKLAYIN

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

DİĞER  KAMU VE ÖZEL ALIMLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim