Askeri Personel ve Devlet memuru alımı yapılıyor. TSK ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Askeri Personel Alımı ve Devlet memuru alımı yapılacak. Son zamanlarda Aralık ayı içerisinde yayımlanan ilanlara göre Askeri alımlar oldukça ilgi gördü. Bizde İşin Olsa ekibi olarak tüm askeri alımların hepsini bir araya toplamaya karar verdik.

Haberimizde, Uzman Erbaş Alımı, Astsubay Alımı ve Devlet Memuru alımı ilanlarının detaylarına ulaşacaksınız. Alımlar Türk Silahlı Kuvvetleri ( Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları ) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılacak.

Devlet Memuru Alımı İlanı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı alanlarda 15 Devlet Memuru alımı yapacağını bildirdi. Alımlar, Antalya, Ankara, Muğla, İzmir ve İstanbul illerinde yapılacak. Bu yönde 2020 yılı Memur alımı için adaylardan KPSS şartı ve mezuniyet şartları aranacak.

Kadro Dağılımı:

  • 1 Çevre Mühendisi,
  • 1 Makine Mühendisi,
  • 1 Yüzme Öğretmeni,
  • 1 Eğitim Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Spiker, Radyo ve Televizyon Uzmanı,
  • 2 Uzman,
  • 1 Avukat,
  • 6 Hizmetli ,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Sahil Güvenliğin Devlet memuru alımı ilanına başvuru yapacak adayların mutlaka 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında adaylardan özel olarak, Hizmetli alımları için lise ve diğer kadrolar için Lisans mezunu olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94 puan türünden en az 60 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 36 Yaşından gün almamış olmak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman?

Başvurular 28 Aralık 2020 ile 05 Ocak 2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

Devlet memuru alımı detayları Burada

Uzman Erbaş Alımları:

Uzman erbaş alımları da Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılacak. Yayımlanan ilana göre 100 Kişilik boşluk ile 2020 yılı İkinci dönem kapsamında Uzman erbaş alımı yapılacak. 4 Farklı alanda alım yapılacak olup kadro dağılımı şöyledir.

Uzman Erbaş Kadroları Nedir?

  • 30 Kişi Telsizci,
  • 20 Kişi Şoför,
  • 40 Kişi Topçu,
  • 10 Kişi Kurağa Adam,

Başvuru Şartları Nedir?

Uzman erbaş alımı için adaylardan genel olarak T.C. Vatandaşı olmak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Terör örgütü üyesi olmamak şartları aranacak.

Özel olarak ise, Lise Mezunu olmak, En az 164 cm boyunda olmak, TSK , Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından belirtilen sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak, 27 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman?

Başvurular başlamış olup e geç 24 Aralık 2020 tarihine kadar https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

İlanın Detayları Burada

Astsubay Alımı İlanı:

Astsubay alımları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılacak. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri komutanlığı 2020 yılı için astsubay alımı yapacak. Kadın ve Erkek adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca Ön Lisans, Lisans mezunu alım yapılacak.

Astsubaylık Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak askeri nitelikler aranacak. Buna göre Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’inci maddesi ile Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımaktır.

Özel olarak ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak, Ön Lisans mezunları için 2020 yılı KPSS'den P93 puan türünden ve Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak.

Bunun dışında Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmeti devam etmekte olan Yedek Subay/Yedek Astsubay, erbaş ve erler, Askerlik hizmetinden terhis olanlar başvuru yapabilecek.

Başvurular Ne Zaman?

Başvurular 11 aralık 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 25 Aralık 2002 tarihine kadar devam edecek. Başvurular https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır.

Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Yayımlanacak Yeni Askerli ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim