Şubat ayı kamuya ve özele binlerce memur personel alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden bakanlıklar ve kurumlar memur alımı yapacak. Her ay yeni kamu ilanları yayımlanmakta ve binlerce adayın hayali gerçek olmaktadır. Bir yandan İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlar ve bir yandan Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre adaylardan bazı nitelikler kapsamında alım yapılacağı bildirildi.

ŞUBAT AYI İLANLARININ DETAYLARI:

Şubat ayı kamu ve özele yayımlanan alım ilanları için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilmektedir. Bu bağlamda adaylardan mezuniyet ve KPSS gibi özel nitelikler aranıyor. Ayrıca alımlar en az lise mezunu olan adayları kapsayacak ve bir çoğunun başvuruları başladı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Şubat ayı memur personel alımı ilanlarını aktaracak ve sizlerle detayları paylaşacağız.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Şubat ayı memur personel alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan özel olarak, KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler talep edilmektedir.

KPSS Şartı:

Kamuya memur personel alımlarında adaylardan 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

Şubat ayı içerisinde kamuya alımlarda adaylardan en az lise mezunu olmakla birlikte Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak şartı aranıyor. Lise mezunları için ilgili ortaöğretim kurumlarından, Ön Lisans mezunları için 2 yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekli. Lisans mezunları için ise en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK onaylı Yurtdışı Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.

Yaş Şartı:

Kamuya memur alımlarında adaylardan 35 yaş şartı aranacak. Askeri kurumlara alımlarda ise 25 veya 27 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranıyor.

YDS Şartı:

Sözleşmeli personel alımlarında veya yabancı dil gerektiren pozisyonlar için ilgili kurumlar adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Sıanvından puan almış olmak şartı aranacaktır.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIMLAR:

Kamuya alımlarda bir çoğu için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor olsa da bazı ilanlar için adaylardan KPSS şartı talep edilmemektedir. Ancak KPSS şartı aranmayan memur alımı ilanları için adaylardan deneyim şartı yer almaktadır.

ŞUBAT AYI GÜNCEL MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI:

Şubat ayı için yayımlanmış olan memur personel alımı ilanlarına göre çok sayıda kamu kurumu veya kamu kuruluşu memur personel alımı yapıyor. Bu kapsamda adaylar başvurularını şahsen veya elektronik ortamda gerçekleştiriyorlar. Bu yönde İşin Olsa Ekibi olarak sizler için özel olarak hazırladığımız bu haberimizde ilgili kurum, KPSS şartı olup olmadığını, Son Başvuru tarihine, ilanın detaylarına ve alım sayısına ulaşabilirsiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Sağlık Bakanlığı Var 24 27/01/20 TIKLAYIN
Akbank - - - TIKLAYIN
ASELSAN - - - TIKLAYIN
Emirates - - - TIKLAYIN
MSB Var 9 28/02//20 TIKLAYIN
YKS - - 03/03/20 TIKLAYIN
Akıncılar Belediyesi KPSS 50 3 09/03/20 TIKLAYIN
Merkez Bankası Yok 25 05/03/20 TIKLAYIN
3 Üniversite Var 25 25/02/20 TIKLAYIN
AÇSHB Yok 16 10/03/20 TIKLAYIN
Artvin Çoruh Üniversitesi Var 2 25/02/20 TIKLAYIN
Erciyes Üniversitesi Var 21 25/02/20 TIKLAYIN
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Var 2 25/02/20 TIKLAYIN
Akıncılar Belediyesi KPSS50 3 09/03/20 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Atama Kurası - - 25/02/20 TIKLAYIN
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Var 1 07/03/20 TIKLAYIN
Hemşin Belediyesi KPSS60 2 20/03/20 TIKLAYIN
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Var 1 07/03/20 TIKLAYIN
Hemşin Belediyesi KPSS 60 2 20/03/20 TIKLAYIN
Sivas Belediyesi KPSS 60 67 20/03/20 TIKLAYIN
MSB KKK Yok - - TIKLAYIN
TÜBİTAK Yok 2 12/03/20 TIKLAYIN
BOREN Var 10 17/03/20 TIKLAYIN
Ege üniversitesi Yok 15 28/03/20 TIKLAYIN
İçişleri Bakanlığı Var 5 28/03/20 TIKLAYIN

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim