Sosyal Güvenlik Kurumu geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Söz konusu yayımlanmış olan ilanlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 61 kişilik boş kadro ile Memur Alımı kadrolarında ve Personel Alımı kadrolarında alım yapacak.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu iki ilan yayımladı. Memur alımı için KPSS Şartı aranmakta olup Personel alımı için KPSS Şartı aranmayacak. Peki söz konusu ilanların detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir? tüm bu detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

KPSS İLE MEMUR ALIMI İLANI DETAYLARI:

Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS ile Memur Alımı ikanı 12 Mayıs 2021 tarihi ile yayımladığı duyuruya göre kurumun taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında Giriş sınavı ile 50 kişilik boş kadro ile Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alımı yapacak.

Yapılacak Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak olup sınavın ilk aşaması Yazılı olan bölümüne katılmak için adayların KPSS'den puan almış olmaları gereklidir.

KPSS ve Diğer Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 22019 veya 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P43 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve ilk 200 aday içerisinde olmak,

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvurusu Ne Zaman?

Başvurular; e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayıp 04 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde (Saat: 17.30’da) sona erecektir.

İLANIN DETAYLARI BURADA

KPSS SİZ PERSONEL ALIMI İLANI DETAYLARI:

Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS siz Personel Alımı için ilanı 19 Mayıs 2021 tarihinde duyurumuştu ve başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Bu yöne Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 11 kişilik boş kadro ile,

Alımlar, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Projesi” bünyesinde, Destek Ekibinde görevlendirilmek üzere proje süresince tam/yarı zamanlı sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

KPSS Siz Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

  • Arşiv araştırması açısından engeli bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ve/veya engeli bulunmamak,
  • Yurt içi/yurt dışı seyahat engeli bulunmamak,
  • SGK’nın daha önce yürütmüş olduğu projelerde çalışıp işten çıkarılmamış olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SGK Proje kapsamında KPSS siz personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacak. Başvuru ve diğer bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim