Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından az önce gelmiş olan duyuruya göre Din Hizmetleri Alan Bilgisi Başvuru süreci başladı. 06 Kasım 2020 tarihi ile gelen duyuruya göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunuları için başvuru kılavuzları yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre başvurular başladı.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Başvuruları Başladı!

Sınava başvurular, 06-16 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

HES Kodu Zorunlu!

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZLARI:

2020-KPSS Lisans Başvuru Kılavuzu

2020-KPSS Ön Lisans Başvuru Kılavuzu

2020-KPSS Ortaöğretim Başvuru Kılavuzu

Aday Başvuru Formu

Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

Başvuru Merkezleri

Yakın Sınav Merkezleri

Editör: TE Bilisim