2021 Yılı Memur Alımı ve Personel Alımı ilanları yayımlandı. 2020 yılının bitmesi ile birlikte yeni ilanlar geldi. Bildiğiniz gibi Pandemi sürecinin devam etmesi ile kamuda alımlara bir süre ara verilmişti. Bir çok Memur Alımı ve Personel Alımı ilanı ertelendi. Ancak 2021 yılında beklenen tüm alımlar yapılacak.

Aynı zamanda bir çok kamu kurum ve kuruluşu ilan yayımlayarak bünyelerindeki eksikliği gidermek amacı ile binlerce alım yapacaklarını duyurdular. Ülkemizde işsizlik süreci devam etmekte iken Kovid 19 nedeni ile adayların bir çoğu memuriyete yöneldi. Bu yönde kamuya ilanlar yayımlandı.

İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımıza Her ay yeni alım ilanlarını derleyerek sizlerle paylaşıyoruz. 2020 yılının bitmesi ve 2021 yılı Ocak ayı gelmesi ile birlikte de yeni ilanlar hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

YENİ İLANLAR GELMEYE BAŞLADI!

Ocak ayı itibari ile kamuya yeni ilanlar gelmeye başladı. Yaımlanan önemli ilanlara bakacak olursak, İçişleri Bakanlığı, Kamu Şhale kurumui Belediyeler,üniversiteler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumalr yeni ilanlar yayımlıyorlar.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 5000 UZMAN ERBAŞ ALACAK!

Ocak ayı memur personel alımı ilanlarında yer alan ilanlara göre en çok beklenen ilanlardan birisi yayımlandı. jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 5000 kişilik kadro ile Lojistik ve Jandarma branşlarında Uzman Erbaş alımı yapılacağına yer verildi.

En az ilkokul mezunu olan adaylar içerisinden Askeri personel alımı yapılacak. İlkokul mezunu adaylarından KPSS Şartı aranmıyorken Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarından KPSS'den en az 50 puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 2347 MEMUR ALIYOR!

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2020/7 tercih kılavuzu ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Toplamda 2347 kişilik kadro ile Farklı alanlarda alım yapılacak. Tercihler ÖSYM üzerinden yayımlanmış olup tercihler en geç 27 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

KİMLER OCAK AYI MEMUR ALIMI İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Ocak ayı Memur Alımı ilanlarına göre adaylardan genel ve özel şartlar talep edilecek. Bu kapsamda Genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim ve Yaş şartları arancak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Başvuru Şartları:

KPSS şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 55, 60, 65 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyona göre Lise, Ön lisans ve Lisans mezunu olmak gereklidir.

Yaş şartı: Memurluk için 35 ve Belediyelere Zabıta ve İtfaiye eri alımları için 30 yaşından büyük olmamak,

Ocak Ayının İlk Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

2021 yılının girmesi ile bilikte yılın ilk memur alımı ilanı yayımlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen ilana göre 25 Kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı kadrosunda alım yapılacak. Başvurular 08 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 15 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak. İlanın Detayları haberin devamındaki tabloda yer almaktadır.

MEMUR ALIMI YAPACAK KURUMLAR VE BAKANLIKLAR:

2021 Yılı Ocak ayı itibari ile yayımlanan ilanlara göre alımlar, Farklı Belediyeler, Farklı Üniversiteler, Ticaret bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerine memur alacak.

OCAK AYI İLANLARI VE DETAYLARI:

İşin Olsa ekibi olarak özel hazırladığımı tablo ile Ocak ayı memur personel alımı ilanlarına ulaşabilceksiniz. Aşağıdaki bağlantı yardımı ile Alım yapacak kuruma, kadro sayısına, İlanların detaylarına, KPSS şartının olup olmadığına ve diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

KAMUYA OCAK AYI İÇERİSİNDE MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Yayımlanacak yeni ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim