Milli Savunma bakanlığı üzerinde farklı yönlerde personel alımı ve asker alımları yapılıyor. Bu bağlamda iki farklı ilan yayımlandı ve adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikler itaşıyor olmaları gereklidir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanları aktaracağız ve sizlerle detayları paylaşacağız.

MSB PERTEM ÜZERİNDEKİ İLANLAR:

Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde kamu personeli ve askeri personel alımı ilanları bulunuyor. Bu yönde Türk Sİlahlı Kuvvetleri Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Milli Savunma Üniversitesi Yüksek Maaşla Sözleşmeli Kamu Personeli alımı yapacağını belirtti.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ:

Milli Savunma üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Bu yöde Milli Savunma Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında (İSTANBUL) görevlendirmek üzere 10 kişilik kadro ile kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Bu yönde MSÜ 1 Ağ Uzmanı, 1 Veri Merkezi Sistem Uzmanı,  1 Java Yazılım Ön Yüz Geliştirme Uzmanı, 2 Java Yazılım Sunucu Geliştirme Uzmanı, 1 Etki Alanı ve E-Posta Servisleri Sistem Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Siber Gvenlik Analiz Uzmanı, 1 Veritabanı Uzmanı, 1 İş Geliştirme Analisti ve Test Uzmanı alımı yapacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Milli Savunma üniversitesi Personel adaylarından 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacak. Ayrıca pozisyonuna göre farklı nitelikler aranacak olup detaylarına Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASTSUBAY ALIMI:

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Türk Silahlı kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Dış kaynaktan muvazzaf astsubay alımı yapacağını belirtti. Alımlar 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

Bu yönde adaylardan, 2018 yılında Yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Ön Lisans mezunları için 25 ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak ve belirtilen diğer Askeri nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Söz konusu astsubay alımı ilanı hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim