Aralık sonu itibari ile Kamuya Memur Alımı ve Personel Alımı ilanları yayımlandı. Söz konusu yayımlanan ilanlara göre en az lise, ön lisans ve lisans mezunu alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde KPSS 2020/2 tercihleri öncesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Sınav ile alım yapacak kurumları listeleyeceğiz.

Düşük KPSS Puanı İle Memur Personel Alımı Yapılacak!

Kamuya KPSS Puanı ile farklı kurumlar alım yapacak. Bu yönde adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan veya 60 puan almış olmak gereklidir. Bu haberimizde sadece Düşük KPSS puanı alım yapacak kurumları aktaracağız.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk ceza kanunun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

Özel olarak ise adayların alım yapılacak alanda eğitimini, ortaöğretim, İki yıllık eğitim veren fakültelerden veya dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmuş olmak, Memuriyet için 35, Zabıta ve itfaiye için 30 ve Askeri alımlar için 27 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Kamu kurumları bünyelerine farklı kadrolarda alım yapacak. Buna göre, Büro Memuru, Şoför, Hemşirei Psikolog, Diğer Sağlık Personeli, Laborant, Sağlık Teknikeri, Engelli Memur, İdari Memur, Devlet memuru, Uzman, Mütercim Tercüman, Kütüphaneci, Veteriner, Fizyoterapist, Diyetisyen, Operatör, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, İstatistkçi, Tahliye Memuru, Düz Memur, Spiker, Eğitim Geliştirm Uzmanı, Radyo ve Televizyon Uzmanı, Mühendis, Öğretmen, Hizmetli, Avukat, Bilişim Personeli kadrolarında alım yapılacak.

KPSS Puanı İle Alım Yapan Kurumların Listesi:

KTÜN KPSS Baraj Puanı Olmadan Şoför ve Büro Personeli Alıyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Yapacak

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 9 Sağlık Personeli Alımı! En Az Lise Mezunu

TÜRKŞEKER EKPSS İle Engelli Memur ve KPSS Siz Personel Alacak

Sağlık Bakanlığı TÜSEB KPSS 60 Puan İle 38 İdari Memur Alımı Yapacak!

Jandarma 2020 Yılı En Az Lise Mezunu 41 Memur Personel Alımı İlanı Yayımlandı!

Yeni Belediye Memur Alımı İlanı Yayımlandı! KPSS En Az 60 Puan İle Kadın Erkek!

Sahil Güvenlik KPSS En Az 60 Puan İle 2020 Yılı Devlet Memuru Alımı İlanı Yayımladı!

GSB KYK Türkiye Geneli 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı Yapacak! Başvuru Kılavuzu

Uzgörür Belediyesi KPSS 60 Puan İle VHKİ Alımı Yapacak!

Belediye Memur Alımı İlanı Yayımlandı! 2 Belediye 60 KPSS İle Alım Yapacak

Beyoğlu Belediyesi 80 Zabıta Memuru ve Düz Memur Alımı Yapacak

İŞKUR Kendi Bünyesine Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayımladı! KPSS İle

İBB 250 İtfaiye Eri Alımı Başvuru Tarihleri ve Mezuniyete Göre Dağılım!

Çorum Belediyesi 22 Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Yapacak

Yeni İlanlardan Haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim