Ülkemizde bulunan kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur, personel, asker ve polis alımı yapıyorlar. Son zamanlarda Ağustos ayının girmesi ile birlikte kamuya 15 bin 350 kişilik boş kadro ile memur alımı, personel alımı, asker alımı ve polis alımı yapılacak. Ayrıca bir çok bakanlık ve kuruluşlarda yeni ilanlar yayımladı ve alım yapacaklar.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde başvuru süreci hala devam eden tüm ilanlar hakkında bilgi verecek ve sizlerin başvuru yapmanızı kolaylaştıracağız.

MEMUR ALIMLARI İÇİN DETAYLAR:

Kamu kurumları bünyelerine memur alımı için ilan yayımladılar. Bu kapsamda memur alımı yapacak kurumlar arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, Adalet bakanlığı, Ceza ve Tevkiefevleri genel Müdürlüğü gibi kamu kurumları bulurken, Emirates, Pegasus gibi kuruluşlarda Kabin memuru pozisyonunda alım yapıyorlar.

Kamu kurumları İdare Memuru, Öğretmen, Büro Memuru, Sosyal yardım ve İnceleme Görevlisi, Veteriner Hekim, İdare memuru, Sosyal Çalışmacı, Psikolog gibi kadrolarda alım yapıyorlar.

PERSONEL ALIMLARI İÇİN DETAYLAR:

Personel alımları kapsamında alım sayısının en yüksek olduğu ilanlar yer almaktadır. Bu yönde Kamu Personeli olarak Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik kadrosu ile Sağlık alanında farklı pozisyonlarda lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alımı gerçekleştiriyor. Bu alımlar için başvuru süreci ÖSYM tercih kılavuzu ile devam edecek.

Diğer kurumlara göre ise, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Başkanlıkları, Erciyes Üniversitesi, Merkez Bankası, Dışişleri Bakanlığı, Türk hava Yolları, Roketsan ve Türk Kızılayı gibi kamu kurumları yer alıyor.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Adayların en çok ilgisi gören askeri personel alımları içinde temmuz ayı ve ağustos ayı içerisinde duyurular art arda geldi ve Milli Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı farklı alanlarda askeri personel alımları yapıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı korucu alanında 100 kişilik boşluk ile Güvenlik korusucu alıyor. Milli Savunma bakanlığı PERTEM üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre ise, Uzman Erbaş, Uzman Çavuş, Muvazzaf subay ve Muvazzaf astsubay alımları yapılıyor. Alımlar Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılıyor.

POLİS ALIMLARI İÇİN DETAYLAR:

Polis Alımı kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı 01 Ağustos 2019 tarihinde yayımladığı duyuruya göre en az lise mezunları içerisinden Polis Meslek Yüksekokullarına eğitim görmek üzere 2250 erkek aday ve 250 kadın aday olmak üzere toplamda 2500 polis memuru adayı alımı yapılacak.

Adaylara bir başka müjde veren Polis Akademisi Başkanlığı polis alımında TYT puanının düştüğünü açıkladı ve geçtiğimiz yıllarda 260 TYT puanı şartı olan 2019 yılında 250 olarak açıklandı.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIMLAR:

Kamu kurumları ve kamu kuruluşları uzun süredir sadece lisans mezunu adaylar arasında alım yapmaktaydılar. Ancak son hafta yayımlanan ilanlara göre en az lise mezun olmak kaydı ile, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur, personeli polis ve asker alımları yapılıyor. Hatta bazı İŞKUR üzerindeki ilanlara göre de ilköğretim mezunu personel alımları da yapılmaktadır.

15 BİN 350 MEMUR PERSONEL ALIMLARI LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim