Kredi ve Yurtlar Kurumu Kurumu 2019 yılı memur alımları hala yapılmadı. Adaylar tarafından haa beklenmektedir. Geçen gün yazdığımızh baeirmizde adayların sorunlarını ve ilanın tekrar hatırlatılması için haber yapmıştık ve adaylardan sornasında aldığımız yeni bildirimlere göre alım yapılabilecek muhtemel kadrolar ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

2019 YILI HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILIR?

KYK 2019 yılı için memur alımı ilanı için herhangi bir bilgi gelmedi. Ancak her yıl yapılan ve geçen yılda alımı yapılan kadroları sizlerle paylaşacağız. 2019 yılı için de bu yönde alım yapılması büyük muhtemeldir.

  • Yurt Yönetim Memuru
  • Psikolog
  • Büro Personeli
  • Destek Personeli ( Şoför )
  • Diyetisyen

Ayrıca geçen sene İŞKUR aracılığı ile de alım yapılmıştı. 2019 yılı için de alım yapılması bekleniyor. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alım yapılacak olursa;

  • Güvenlik Görevlisi,
  • Bakım Onarım Personeli,
  • İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ,
  • Temizlikçi

kadrolarında alım yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANANCAK GENEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak, b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.)
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Arşiv Araştırması yapılmış olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Diyetisyen Pozisyonu için: Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans mezunu olmak veya denkliği olan Yutdışı yüksek kurumlarından mezun olmuş olmak ve KPSSp3 puana sahip olmak.

Psikolog Pozisyonu İçin: Bu pozisyon için adaylardan, Lisans programlarının Psikoloji bölümü mezunu olmak ve KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak.

Büro Personeli Pozisyonu İçin: KYK Büro Personeli saylarından en az 4 yıllık eğitim veren Üniversitelerin Lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmuş veya denkliği olan ve YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve KPSSp3 puan türüne puana sahip olmak.

Destek Personeli ( Şoför ) Pozisyonu için: En az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, D Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP94 puan türünden puana sahip olmak şartları aranacak.

Yurt Yönetim Personeli İçin: Bu pozisyon için adaylardan, Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren Lisans bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan yabancı okullardan mezun olmuş olmak.

İŞKUR ARACILIĞI İLE ALIM POZİSYONLARI İÇİN ARANACAK ÖZEL ŞARTLAR:

Kredi ve Yurtlar Kurumu taşra teşkilatında çalışacak Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli ortaöğretim (lise ve dengi) düzeyindeki KPSS puanıyla Sözlü Sınav sonucuna göre belirlenecektir.

Lise mezunları için KPSS den en az KPSSp94 puan türünden 60 puan almış olmak, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler; ilköğretim düzeyinde, noter huzurunda çekilecek Kura sonucuna göre belirlenecektir. Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak şartları aranacaktır.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Yukarıdaki verilen 2018 yılı kyk memur ve personel alımı bilgilerine ati olup henüz 2019 yılı memur alımı ve personel alımı ilanları için açıklama gelmedi. Ancak her yıl alım yapan KYK memur kadroları için ve İŞKUR aracılığı ile personel kadrolarına bu yılda alım yapması bekleniyor.

Memur alımı kadroları için geçen yıl alımlar mayıs ayında gelmişti ve İŞKUR aracılı ile de Ağustos ayında gelmişti ancak 2019 yılı için son zamanlara gelindi. 2019 yılı bitmesine sadece 2 ay kaldı ve her an ilanın gelmesi bekleniyor. Adayların beklentileri Eylül ayı içerisindeydi ancak herhangi bir duyuru gelmedi. 2019 yılı memur alımı ve personel alımı hakkında herhangi bir açıklama veya duyuru gelmesi halinde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

KYK memur alımı ve personel alımını bekleyen adaylar İşin Olsa İnstagram ve Facebook grubuna toplandı. Sizlde aşağıdaki bağlantılar sayesinde sosyal medya hesaplarımıza bağlanabilir ve İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İŞİN OLSA / İZMR / ÖZEL HABER