Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı başkanlıklları yeni ilanlar yayımladılar. Söz konusu yayımlanmış olan ilanlara göre 3 farklı bölgede bulunan kazı başkanlıklarına personel alımı yapılacak. İlanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlandı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı alımları başladı. Söz konusu olan İşçi Personel Alımı ilanları hakkında sizlere işin olsa ekibi olarak bilgilendiriyoruz. İşte ilanların detayları.

HANGİ KADROLARDA VE BÖLGEDE ALIM YAPILACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara göre Çanakkale, Çankırı ve Muğla illerinde bulunan Kazı başkanlıklarına personel alımları yapılacak. Alımlar farklı pozisyonlarda ve farklı kazı başkanlıklarına yapılacak.

Çanakkale Kazı Başkanlıkları: Çanakkalede bulunan Maydos Kilistepe kAzı Başkanlığı 10 İşçi ve 6 Arkeolog alacak. Troya Kazı Başkanlığı 1 Arkeolojik Kazı Aşçı, 10 Arkeolog, 15 Vasıfsız İşçi, 1 Fotoğrafçı, 1 Bilgisayar Programcısı, 3 restoratör alacak. Gülpınar kazı Başkanlığı ise, 20 İnşaat Onarım Kazı İşçisi alacak.

Çankırı Çorakyer Kazı Başkanlığı: 10 kişilik kadro ile arkeolog alınacak.

Muğla Tlos Antik Kenti Kazıları: 15 Vasızfısz beden İşçisi alınacak.

Bu yönde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı başkanlıkları toplamda 92 kişilik kadro ile işçi ve personel alacaklarını ilan ettiler. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu olan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı Başkanlıkları alımını yapacakları kadrolar için, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, En az okuryazar olmak, Alım yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranıyor. Ayrıca bazı kazı başkanlıkları adaylardan söz konusu kazıda daha önce çalışmış olmak şartıda arıyabiliyor. Bu detaylara aşağıdaki belgelerden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar İŞKUR Kurum dışı ilanları arasında ilan edilmiş olup adaylar için başvuru tarihleri değişiktir. Ancak adayların dikkat etmeleri gereken hususlardan biriside başvuru sürelerinini az olmasıdır. Bu nedenle adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Çanakkale Maydos Kilistepe Kazı Başkanlığı İln

Çanakkale Troya Kazı Başkanlığı

Çanakkale Gülpınar Kazı Başkanlığı

Çankırı Çorak Yerler Kazı Başkanlığı

Muğla Tlos Antik Kenti Kazıları

Editör: TE Bilisim