2021 yılı Kamuya Merkezi Yerleştirme ile 1027 kişilik boş kadro ile Memur Alımı ve Personel Alımı yapılacağı ilan edildi. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak olup ilanlar hakkında detaylar belli oldu. Bu kapsamda 2021/1 olan ilk Merkezi Yerleştirme kılavuzu ile kamuya 1027 Memur Personel alımı yapılacak. Tercihler için süreç başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Mezuniyete göre alım yapılacak kadrolar hangileridir?

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Lise Mezunu Kadrolar: Teknisyen, Vagon Teknisyeni, Aşçı, Şoför, Hizmetli, Gassal olmak üzere 98 kişi alınacak.

Ön Lisans Mezunu Kadrolar: Anbar Memuru, ARFF Memuru, Tekniker, Memur, Bilgisayar İşletmeni, Sekreter, Gişe Memuru, İş Makinesi Sürücüsü, İtfaiyeci, Köprü Operatörü, Laborant, Muhasebeci, Şoför, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olmak üzere 306 memur alımı yapılacak.

Lisans Mezunu Kadrolar: Arpon Memuru, ARFF Memuru, Arkeolog, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Diyetisyen, Ekonomist, Hemşire, İstatistikçi, Kimyager, Kütüphaneci, Memur, Merkezi Satınalma Uzman Yardımcısı, Mimar, Muhasebeci, Mühendis, Mütercim, Müze Araştırmacısı, Adyolog, Programcı, Psikolog, Sanat Tarihçisi, Satınalma Memuru, Sekreter, Stajyer Havacılık Bilgi Yönetimi, Tahsildar, Uzman, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner, Veteriner Hekim olmak üzere 623 Memur Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)
  • 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Herhangi bir Suç Hükümlülüğü olmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
  • Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

TERCİHLER NE ZAMAN?

KPSS 2021/1 tercihleri 1 - 8 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih yapabilmeleri için 25 TL tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırmanız gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim