Bir çok Kamu kurumu veya kuruluşu bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere memur ve personel alımı yapıyor. Ekim ayının bitmesi ile birlikte bir çok kurum yeni ilan yayımlayarak binlerce kişilik iş ilanı ile iş başvurusu almaktadır. Adaylar bazı nitelikler kapsamında başvuru yapacak olup İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Kamuya Memur Alımı ve Personel Alımı ilanları hakkında bilgi vereceğiz.

Kasım Ayı Binlerce Memur Personel Alımı Yapılacak!

Ekim ayında kamuya bir çok kurum farklı kadroda personel ve memur alımı gerçekleştirdiler. Başvurular sona erdi. Ancak Kasım Ayı Memur Personel Alımları kapsamında binlerce kişilik kadro için ilan yayımlandı. Belediyeler, Üniversiteler, Kurumlar, Başkanlıklar alım yapacak.

Yeni İlanlar Gelmeye Başladı!

Kasım ayı içerisinde yeni bir ilan daha yayımlandı. Önemli ilanlar içerisinde yer alan Adalet Bakanlığı 2020 yılı yeni personel alımı ilanını duyurdu. 418 kişilik boş kadro ile 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı, 44 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı alımı yapılacak.

DHMİ 207 Memur Alımı Yapacak!

Yeni bir ilan daha yayımlanarak Kasım ayı içerisinde 6 bin memur personel alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kamu kurum ve kuruluşları bünyelerindeki elsikliği karşılamak için 6 bin üzeri memur alımı yapacaklar. Yeni yayımlanan ilana göre ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 207 kişilik kadro ile Asistan ve Stajyer Hava Tarfik Kontrolörü alımı yapacak. Başvurular 16 Kasım 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığının 12 Bin Personel Alımı Müjdesi Geldi!

Kasım ayı içerisinde yapılan duyurular arasında çok önemli bir yerde rol oynayan ilan Sağlık Bakanlığının 12 bin Sağlık personeli alımıdır. Alımlar ÖSYM aracılığı ile yapılacak. En Az Lise mezunu adaylar içerisinden 7000 Hemşire, 1700 Ebe, 2864 Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil e Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi kadrolarında yapılacak. 

Kimler Kasım Ayı İş İlanlarına Başvuru Yapabilecek?

Adaylar Kasım ayı içerisinde yayımlanan Kamu ilanlarına başvuru yapabilmeleri için bazı niteliklere sahip olmak zorundadırlar. Bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilmektedir. Tüm niteliklere sahip olan Kadın ve Erkek herkes başvuru yapabilecek.

Genel Şartlar Nedir?

Kurumlar ve Bakanlıklar adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde ilgili nitelikler şöyledir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Şartları aranacak.

Özel Şartlar Nedir?

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan alım yapılacak pozisyona göre özel nitelikler talep ediliyor. Bunlar, Eğitim, KPSS, YDS, Yaş gibi kriterlerdir.

Yaş Şartı: Memur alımlarında adayların Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir. Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımları için ise 30 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyona göre adaylardan en az lise mezunu olmak şartı ile Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartı aranacak. Ayrıca Lisans seviyesinde Yurtdışında eğitim almış olan adayların Yükseköğretim Kurumu tarafından onaylanmış olmak şartı aranacak.

YDS Şartı: Yabancı dil gerektiren pozisyonlar için Yabancı dil şartı aranacak. Bu kapsamda adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan son beş yıl içerisinden yabancı dil sınavından puan almış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı: KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda adayların 2018, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60, 70 veya 80 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca bir çok kurum KPSS şartı olmaksızın memur personel alımı yapmaktadır.

Kasım Ayı Memur Personel Alımı İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılacak?

Kasım ayı memur personel alımları için adaylar başvuru yapmadan önce ilanları çok dikkatli incelemeleri gereklidir. Başvurular kurumların belirlediği şekilde, Şahsen, Online veya posta yolu ile yapılıyor. Ancak şu dönemde COVİD-19 sebebi ile başvurular genellikle online olarak yapılıyor. Adaylar başvurularını belirtilen tarihler içerisinde istenen belgeler ile gerçekleştirmeleri gereklidir.

Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere alım yapacak kurum, Son başvuru tarihi, KPSS olup olmadığına ve alım yapılacak personel sayısının bilgisini vereceğiz.

Kasım Ayı Önemli Memur Alımı İlanları Yayımlanıyor!

Ekim ayını bitmesi ile birlikte Kasım ayı içerisinde yeni ilanlar gelmeye devam ediyor. Yılın son ayları olması ile birlikte 2020 yılında alımı yapılması beklenen ilanların bir çoğu Kasım ayı içerisinde geliyor. Aralık ayında da gelmesi beklenen ilanlar için detayları sizlerle paylaşacağız.

Kasım ayı içerisinde önemli ilanlardan olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çeşitli Üniversiteler, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve bir çok bakanlık ilanlar yayımlıyor. İşte Kasım ayı memur personel alımı ilanları şöyledir.

KASIM AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

YAYIMLANACAK YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.