Eylül ayının son günlerine gelirken yeni memur personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediliyor. Son zamanlarda yayımlanan kamu ilanlarına göre toplamda 6 bin 900 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere yayımlanan yeni ilanları haberimizin devamında sunacağız. Haberimiz sayesinde yeni ilanları inceleyebilirsiniz. Ayrıca alım yapacak kamu kurumlarına, Kadrolara, Başvuru şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşacaksınız.

6 BİN 900 KİŞİLİK KADRO BİLGİLERİ VE KURUMLARI:

Kamuya yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere çeşitli onlarca pozisyon ile alım yapıyorlar. 

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

Kamuya alımlar çeşitli memur kadrolarında ve personel kadrolarında yapılıyor. Bu yönde, Orman Muhafaza memuru, Orman mühendisi, Aday konsolosluk ve İhtisas memuru, Uzman yardımcısı, Müfettiş yardımcısı, Aday meslek memurluğu, İç denetçi, Sözleşmeli Bilişim Personeli, Hakim ve Savcı adaylığı, Hemşire, Sağlık teknikeri, sağlık personeli, Uzman erbaş, Ziraat mühendisi, Kooperatif görevlisi, sözleşmeli er, Çeşitli mühendislik kadrolarında alımlar ve sürekli işçi pozisyonlarında işçi alımları yapılıyor.

Hangi Kurum ve Kuruluşlar Memur Personel Alacak?

Eylül ayı itibari ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında başvuruları Ekim ayında başlayacak olan kamu kurmları, Farklı Üniversiteler, Milli Savunma  Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, TÜBİTAK, Sermaye Piyasası Kurulu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Nükleer Düzenleme Kurumu, İş Bankası, Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü, Kamu Göretimi Kurumu, TMSF, Dışişleri Bakanlığı gibi kamu kurumları veya kuruluşları alım yapıyorlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Kamuya memur perosnel alımları için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan özel olarak ve genel olarak bazı nitelikler talep edilmekte olup sırası ile sizlerle paylaşıyoruz.

  • Genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • Memur kadroları için 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığına hak kazanmamş olmak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,
  • Alımlar en az lise mezunları için geçerli olup alım kadrolarında, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için alım yapılacak,

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR:

Kamuya memur , personel ve işçi alımlarında adaylardan farklı nitelikler talep ediliyor. Bu yönde bazı kurumlar KPSS şartı aramaksızın alım yapıyorlar. Ancak bir çok memur personel alımı ilanlarından KPSS şartı bulunuyor. Bu kapsamda adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranır.

6 BİN 900 MEMUR ALIMI DETAYLARI:

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili kurum ve kadro bilgilerini paylaştık. Daha detaylı tablo şeklinde alım detaylarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 

İLGİLİ İLANLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim