Ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda ve niteliklerde alım yapacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 2 bin 876 kişilik boş kadro ile memur alımları, İşçi alımları ve personel alımları yapılacak. Söz konusu alımların hepsi kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmaktadır.

Söz konusu ilanlar içerisinde belediyeler, Bakanlıklar, Üniversiteler ve Belediye kuruluşları yer alıyor.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILIYOR!

Söz konusu olan ilanlarda yüzlerce pozisyon için alım yapılıyor. Ancak en çok alım yapılan meslekler, Sürekli işçi, Hemşire, Sağlık personeli, Teknisyen, Memur, Ebe, Laborant, Sözleşmeli personel, Akademik personel gibi pozisyonlar ön plandadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu AÇSHB üzerinde yayımlanan kamu ilanlarına göre adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Bunun dışında adaylardan, Askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

Ayrıca en az ilkokul mezunları için ilanlar bulunmaktadır. Sözleşmeli personel alımı ve memur alımları için adayların lise, ön lisans ve lisans mezunu olmalaro gereklidir. Bu yönde 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60i 70 puan almış olmak.

Ancak Temmuz ayı ilanları içerisinde bir çok ilan için KPSS şartı talep edilmiyor.

TEMMUZ AYI GÜNCEL KAMU İLANLARI:

BAŞVURULAR:

Yukarıdaki memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvuru için adayların öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında adaylar başvurularını İnternet ortamında veya şahsen gerçekleştirebilirler. İlgili ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Aile Bakanlığı Kamu İlanları: kamuilan.ailevecalisma.gov.tr

Editör: TE Bilisim