Kamuya Memur alımı ve İşçi alımı için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde ve Bugün hafta başı itibari ile yayımlanan ilanlara göre 550 memur alımı yapılacak. Söz konusu başvurusu başlamış olan ilana göre 9 kuruma işçi memur alınacak. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvurusu başlamış olan kamu kurumları ve bakanlıklar hakkında bilgiler vereceğiz.

9 KAMU KURUMUNA 550 MEMUR ALINACAK!

Söz konusu memur ve işçi alımı yapacak kurumlar şöyledir.

  1. Devlet Hava Meydanları İşletmesi genel Müdürlüğü
  2. Hazine ve Maliye Bakanlığı,
  3. Dışişleri Bakanlığı,
  4. Kestel Belediyesi,
  5. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü,
  6. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü,
  7. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı,
  8. Sakarya Üniversitesi,
  9. Fırat Üniversitesi,
  10. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi,
  11. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı,

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

DHMİ 207 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Başvurusu başlamış olan ilana göre Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 200 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 7 Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak.

Adaylardan başvuru için KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. Adaylar başvurularına 16 Kasım 2002 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 30 Kasım 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvuru için gerekli belge ve ilanın detayları için Buraya Tıklayınız.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI:

Maliye Bakanlığı 175 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Vergi Müfettiş yardımcısı kadrosunda yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak yazılı ve sözlü vergi Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılacaklardır.

Söz konusu sınava katılmak için 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A Grubu için, KPSSPP17, KPSSPP18, KPSSPP22, KPSSPP23, KPSSPP27, KPSSPP28, KPSSPP47 ve KPSSPP48 puan türlerinden en az 80 ve üzeri puan almış olmak ve En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Hukuki Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari bilimler fakültelerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK Onaylı yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular 16 Kasım 2020 tarihi ile 27 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI:

ÖSYM 12 farklı alanda olmak üzere memur alımı ilanı yayımladı. Sınav Hizmetleri Uzmanı kadrosunda farklı alanlarda olmak üzere Felsefe Grubu, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce, Bilişim, Fizik, Hukuk, İstatistik, Biyoloji, Arapça, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Maliye alanlarından 15 memur alımı yapılacak.

Adaylardan Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 veya 75 puan almış olmak şartı aranacak. Yabancı dil olarak ise İngilizce ve Arapça alanları için YDS şartı aranacak. Aynı zamanda alanına göre dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular 16 Kasım - 01 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak. İlanın detayları Burada

SAKARYA, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ:

İŞKUR aracılığı ile 54 kişilik boşluk ile personel alımı yapılacak. Alımlar Güvenlik Görevlisi ve Temizlik personeli kadrolarında yapılacak. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi, 12 kişilik kadro ile, 1 İnşaat İşçisi, 1 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı ve 10 Temizlik Görevlisi alınacak. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 10 Güvenlik Görevlisi ve 20 Temizlik personeli alınacak. Fırat Üniversitesi ise 9 Temizlik Görevlisi ve 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alınacak.

Adaylardan KPSS Şartı talep edilmemekle beraber en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca değerlendirmeler Kura ile yapılacaktır. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup 16 - 20 Kasım 2020 tarihlerinde alınacak. Detay Bilgi Burada

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABALAR BAŞKANLIĞI:

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 1 kişilik kadro ile Kıdemli Yazılım Uzmanı alınacak. Adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak. KPSS'den en az 70 puan ve YDS den İngilizce dilinden puana sahip olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca Sözleşmeli, Bilişim personeli alanında yapılacak özel nitelikler için Buraya Tıklayınız.

DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 7 farklı meslekte olmak üzere 13 kamu personeli alımı yapılacak. Alımlar farklı alanlarda yapılacak. Bu kapsamda 1 Fotogravürcü (Klişeci-Fotogravür), 2 Metal Pres Makinesi Operatörü, 1 Dökümcü (Metal) - Metal Döküm Kalite Kontrolcüsü, 2 Üniversal Torna Tezgahı Operatörü, 2 Hadde İşçisi, 1 Metal Doğrama Teknisyeni, 4 Dökümcü (Metal) kadrolarında alım yapılacak.

Başvurular 16.11.2020 - 20.11.2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular sadece İŞKUR Aracılığı ile yapılacak. İlana başvuru yapmak için ve detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

KESTEL BELEDİYESİ:

Belediyeye memur alımı yapacak. Başvuru süreci başlamış olan Kestel Belediyesi lisans mezunu adaylar arasından 5 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Adaylardan 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular 16 - 20 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Belediyeye şahsen yapılacaktır. İlan hakkın daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BUSKİ:

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 13 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Düz memur alanında olmak üzere Lisans mezunu Kadın Erkek adaylar alınacak.

Adaylardan 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmak gereklidir. Başvurular 16 - 20 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:

Dışişleri Bakanlığı KPSS siz Memur Alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı 40 kişilik kadro ile Konsolosluk ve İhtisas Memuru Alımı yapılacak. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı Yazılı ve Sözlü sınav ile alım yapılacak. Sınavın ilk aşaması 12-13 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Sınava başvurular ise 16 - 27 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR KAMU İŞ İLANLARI:

İŞKUR aracılığı ile kamu iş ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre farklı üniversiteler ve kurumlar kamu personeli alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, Devlet Su İşleri, Cimiteke KSB. Belediye Başkanlığı, 44 üncü Bakım Fabrika Müdürlüğü kamu personeli alımı yapacak.

Başvurular: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim