Kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur alımı yapacaklarını bildirdiler. Yayımlanan ilanlara göre kamuya toplamda 337 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Aımların çunluğu, Düz Memur Alımı, Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı olarak yapılacaktır.

Başvuru Süreci Başlıyor!

337 memur alımı için ilanlar geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanlara göre tüm kurumların başvuruları 02 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Uzun süredir başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için süreç hafta başı itibari ile başlayacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların, 2018, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, En az ortaöğretim mezunu olmakla beraber İki yıllık Eğitim veren fakültelerden mezun veya Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

337 Memur Alımı Kadro Dağılımı: 

Kamu İhale Kurumu: Kamu İhale Kurumu bünyesine, 1 Kıdemli Uygulama Geliştirme Teknik Lideri, 2 Kıdemli Uygulama Geliştirici, 1 Ön Yüz Geliştiricisi, 1 Sistem Test Uzmanı, 1 İş Analisti ve 7 Uygulama Geliştirici alımı yapılacak.

İçişleri Bakanığı: Bakanlık, KPSS ve YDs puanına göre 20 kişilik kadro ile merkez teşkilatına Dernekler Yardımcısı alacak.

Safranbolu Belediyesi: KPSS 70 puan ile Kadın Erkek 4 Zabıta Memuru alınacak.

Sarıyer Belediyesi: Ön Lisans mezunu 60 KPSS puanı ile bünyesine 15 Zabıta Memuru Alımı Yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığı istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 162 Arkeolog, 39 Müze Araştırmacısı ve 47 Restoratör olmak üzere toplam 248 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2 kişilik boş kadro ile uzman pozisyonlarında alım yapacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 15 kişilik kadro ile Sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak.

Düzce Belediyesi: 60 KPSS Puanı İle 20 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Lise 10 ve Ön Lisans 10 şekilnde.

Alım Yapacak Kurumların Detayları:

Kamu İhale Kurumu Sözleşmeli 13 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı!

İçişleri Bakanlığı 30 Dernekler Denetçi Yardımcısı ( Memur Allımı ) İlanı 2020

Safranbolu Belediyesi Kadın Erkek Zabıta Memuru Alımı İlanı Yayımlandı

Sarıyer Belediyesi 60 KPSS Puanı İle 15 Zabıta Memuru Alınacak

Kültür Bakanlığı AYK 248 Kamu Personeli Alım İlanı 2020! KPSS Baraj Puanı Yok!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) 2020 KPSS İle Memur Alım İlanı

CSB Tapu ve Kadastro 15 Kamu Personeli Alım İlanı! 2020 KPSS Puanı İle

Düzce Belediyesi KPSS 60 Puan İle 20 İtfaiye Eri Alımı Yapılacak! Lise ve Ön Lisans

Editör: TE Bilisim