Günüzmüdeki işsizlik sebebi ile yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Son dönemlerde alım sektörünün durgun olması ile birlikte bu son 2 ay içerisinde adayları istekleri yerine getirilerek 2019 yılı için bakanlıklar tarafından verilmiş olan sözler tutularak ilanlar yayımlanıyor.

Hala başvuru süreci devam eden ilanlara göre kamuya bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu toplamda 20 bin 580 kişilik boş kadro ile memur alımı, personel alımı, asker alımı ve polis alımı yapıyorlar. Alımlar Bakanlıklar, Kurumlar, Üniversiteler ve kamu kuruluşları tarafından yapılıyor. Başvurular online veya şahsen ilgili kurumlara yapılmaktadır. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde alım yapılacak kurumlar ve sayı hakkında bilgiler vereceğiz. Haberimizin devamını inceleyerek en sonundaki bağlantı sayesinde ilgili ilanların tamamına ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya başvuru yapacak adayların öncelikle aşağıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmeketdir. Tüm nitelikleri taşıyan erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilirler.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 
  • Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunubulunmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Gibi nitelikler aranıyor. Ayrıca bazı kamu kurumları adaylardan KPSS şartı aramaksızın alım yapıyor.

MEMUR ALIMLARI:

Memur alımı kapsamında ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü 300 İdare Memuru alımı yapıyor. Adalet Bakanlığı ise 5 bin kpssiz memur alımı gerçekleştiriyor. Ayrıca son zamanlarda yayımlanmış olan ilana göre Adalet bakanlığı Adli Tıp Kurumu toplamda 57 Sözleşmeli Memur alımı gerçekleştiriyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARI:

Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan duyurya göre sözleşmeli olarak alım yapacak kurumlar içerisinde Yıldız Teknik üniversitesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Düzce Üniversitesi yer alıyor. Sözleşmeli personel kapsamında 12 bin 60 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI:

Akademik personel kapsamıda bir çok üniversite yer alıyor. Alım yapacak üniversiteler arasında, Nolu Abant İzzet Baysal üniversitesi, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İzmir Katip çelebi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Düzce üniversitesi, Iğdır üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Bandırma onyedi mart üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Yozgar Bozok Üniversitesi olmak üzere toplamda 610 akademik personel alımı yapılacak.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI:

Sürekl işçi kapsamında Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre, MSB Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başknlığı ve Eti Maden İşletmeleri genel müdürlüğü olmak üzere toplamda 3 sürekli işçi alımı yapılıyor.

ENGELLİ İŞÇİ ALIMLARI:

Engelli işçi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Devle Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü toplamda 4 kişilik boş kadro ile işçi alımı yapıyorlar. Ayrıca Eski Hükümlü kapsamında ise Eti Maden İşletmeleri 1 Eski Hükümlü personel alımı yapacak.

POLİS ALIMI:

DPB'de yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunları içerisinden 2 bin 500 kişilik boş kadro ile polis memur uadayı alımı yapacağını ifade etti. Adaylardan TYT puanı türünden en az 250 puan almış olmak şartı aranacaktır.

ASKERİ İLANLAR:

Asker alımları devam ediyor. jandarma genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvveetleri komutanlığı bünyelerinde 48 askeri perosnel alımı yapıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Öğretmen ve Mühendis sınıfı muvazzaf subay alımı yapıyor. 

İLANLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.