Çeşitli platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 2 bink işilik boşluk ike farklı statülerde alım yapılacak. İlgili ilanlar. Devlet Personel başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve bakanlıklarında resmi internet siteleri üzerinde ilan edilmiştir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere kamuya alımı yapılacak 2 bin memur personel adayı hakkında, Başvuru Şartları, Kurum Bilgileri ve detaylarını paylaşacağınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu Kurumları tarafından yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık srorunu olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya engelli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranıyor.

Ayrıca bazı kurumlar KPSS ile alım yapıyor olsada bazı kurumlar KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadırlar. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre alım yapan kurumlar için adayların, Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Lisans mezunları için KPSSp3 ve Lise mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

2 BİN MEMUR PERSONEL VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: Üniversite bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacağını ilan etti. Bu bağlamda 1 kişilik boş kadro ile 5. Dereceli 1 İç Denetçi alımı yapacak. İlan Hakkında Detaylar İçin Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK BİLGEM : Yayımlanmış olan ilana göre 142 kişilik kadro ile TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojilri Enstitüsü birimine Gebze / KOCAELİ de Ar-Ge Personeli alımı yapacak. Alımlar farklı niteliklerde yapılacak. Adaylardan KPSS Şartı Aranmıyor. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi: DHMİ bünyesindeki personel ihtiyacını giderebilmke için 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olmak üzere toplamda 112 personel alımı yapılacağını belirtti. Adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor. Detaylar İçin Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı : Sağlık Bakanlığı yayımladığı iki farklı ilan ile bünyesine 45 personel alımı yapıyor. Bu kapsamda Sözleşmeli olarak 24 personel alınacak. Proje kapsamında ise 21 Personel alınacak. Sözleşmeli personel alımları için KPSS şartı aranıyorken Proje kapsamında alınacak Danışma Personeli için KPSS şartı aranmıyor. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Teknik Üniversitesi 2 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapıyor. Adaylardan KPSS ve YDS Şartı aranıyor. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kocaköy Belediyesi 1 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu Harita teknikeri alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Marmara üniversitesi 2 kişilik boş kadrosu ile Avukat ve Büro Personeli alımıyapacak. Detylar için Buraya Tıklayınız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yaymladığı ilana göre 1640 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Er alımı yapacağını belirtti. Adaylardan En a ilköğretim mezunu olmak şartı aranıyor. Ayrıca KPSS şartı bulunmuyor. Daha fazla bilgiye ulaşmak için ve başvuru yapabilmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR:

Kamuya yayımlanan memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvurular kurumun veya bakanlığı belirttiği yönde başvuru yapılması gerekiyor. Öncelikle adayların belirtilen başvuru niteliklerini taşımaları gerekmekte ve sonrasında istenne belgeler edinilmeli ve kurumunda belirttiği başvuru süreci içerisinde adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen veya elektronik ortamda yapılabilmektedir.

Ayrıca Kamuya yayımlanan memur personl alımı ilanlarından her zaman haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim