Türkiye İş Kurumu tarafından açıklanan verilere göre belli kontenjan dahilinde farklı illerde ve farklı kurumlarda olmak üzere belirlenen başvuru şartları genelinde bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Belirlenen başvurularda adayların istenilen belgeleri ve şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bekçi alımlarının her dahim işssiz kişiler tarafından ilgi gördüğünü bilerek verilen bu ilanlar kısa zamanda birçok ilginin odağı oldu diyebiliriz. İŞKUR tarafından açılan başvurulara adayların ister internet üzerinden isterlerse de şahsi olarak başvuru yapabileceği açıklanmıştır. 

Bekçi Alım Şartları ve Detayları

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanara göre Bekçi alımı için belirlenen iller şu şekildedir; " Manisa, İstanbul , Kırşehir, Ankara, Edirne ve Gaziantep" illerinde bulunan özel ve devlet kurumlarına alımlar yapılacak. Başvuru yapılacak şirketler ise " Yasin Kaplan Tekstil, Köfteci Yusuf, Cemil Özgür  ve Karaman İl Özel İdaresi" olarak bilinmektedir. Bulunan kurumlar kendi bünyelerinde belirlemiş oldukları başvuru şartları özel olsa da İŞKUR tarafından belirlenen genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, geçmişte yaşadığı ya da karıştığı herhangi bir suçu olmaması, görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorununun bulunmaması, en az lise mezunu olması, kamu haklarını kullanmaya engel olmaması" belirlenen genel şartlardandır. 

Başvurular Nasıl Yapılmaktadır?

İŞKUR tarafından belirlenen başvuru alımları için adayların öncelikli olarak istenilen genel şartları kaşılıyor olması gerekmektedir. Adaylar isterlerse internet üzerinden (İŞKUR arama moturuna istedikleri ilanı yazıp başvuru yapabilirler) isterlerse de hem İŞKUR il ya da ilçe merkezlerinden ya da firmaların İnsan Kaynakları departmanlarından başvuruları yapabilmektedirler.

İLANIN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim