Ülkemizde hala devam etmek olan Koronavirüs sebebi ile İşsizlik rekor sayıda yükselmişti. Ancak 1 Temmuz 2021 tarihi ile Normalleşme sürecinde tüm yasaklar kaldırılarak normalleşmeye gidildi. Bu kapsamda İŞKUR üzerinde ve Dışarıdan yayımlanan Kamuya Memur Alımı ilanları ile İstihdam Projesi kapsamında farklı kadrolarda ve niteliklerde Memur Alımı, Personel Alımı ve İşçi Alımları Yapılacak.

MÜJDE! 115 BİN KİŞİLİK ÜZERİ İSTİHDAM YAPILACAK

Türkiye İş Kurumu aracılığı yapılan açıklama ve ilanlara göre yeni alım ilanları yayımlandı. İŞKUR Başvuruları devam etmekte olup yeni ilanlarda eklenerek Kamuya Memur Alımı ve Özele İşçi Personel Alımı için 115 bin kişilik boş kadro ile alım yapılacağı açıklandı.

Hangi Birimlere Alım Yapılacak?

Alımlar Türkiye Geneli olmak üzere 81 Şehirde yapılacak. Bu kapsamda bu yönde Özele yapılacak alımlar farklı şirketlere gerçekleştirilecek. Kamuya yapılacak alımlar ise, Üniversiteler, Bakanlıklar, Belediyeler, Kamu Kurumları gibi birimlere yapılacak.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Mi Yapılacak?

Alım ilanlarının çoğunluğu İŞKUR üzerinde yayımlanmış olup başvurularda İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Ancak kamuya yapılacak memur alımları ve belediyelere memur personel alımları şahsen Bakanlıklara ve Kamu kurumlarına istenen belgeler ile yapılacak.

İŞKUR İLALARI:

İŞKUR Hem Kamu hem de Özele Memur Personel Alımı ilanı yayımladı. İŞKUR Açık İş ilanlarına göre 108 bin kişilik kadro ile alım yapılacak. Aynı Zamanda İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlar ile Belediye ve Belediye birimlerine personel alımları yapılacak. Söz konusu ilanları sizlerle paylaşıyoruz.

Kamu Ve Özele Alımlar:

Yukarıdaki görselde de göreceğiniz gibi Hem kamu hem de özele temmuz ayı içerisinden 108 bin 109 kişilik boş kontenjan ile alım yapılacak. Ayrıca verilere göre 2021 yılı içerisinden 568 bin 588 kişi istihdam edilmiştir. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilgili ilanların arama ekranına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ İLANLARA ULAMAK İÇİN: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İŞKUR Belediye Birimlerine Personel Alımı İlanları:

İŞKUR ile yayımlanan bir diğer ilanlar ise Belediye ve Belediye birimlerine işçi personel alımı ilanlarıdır. En az ilkokul mezunu adaylar içerisinden işçi personel alımı yapılacak olup yukardaki ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANLARIN DETAYLARI: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

KAMUYA MEMUR ALIMLARI:

Kamuya memur alımları devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre farklı Bakanlıklar, Kurumlar, Üniversiteler ve Belediyeler memur alımı yapacaklar. Memur Alımı başvuruları için adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50, 60, 65 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Güncel Memur Alımı Listesi:

İLANLARIN DETAYLARI BURADA: https://www.isinolsa.com/kamuya-guncel-isci-personel-ve-memur-alimi-ilan-listesi-s5.html

Editör: TE Bilisim