Kamu alanında haraketli bir gece geçti. Binlerce personel ve polis alımı için ilanlar yayımlandı ve Türkiye geneli alımlar yapılacağı belirtldi. üç kamu kurumu tarafından yayımlanan ilanlara göre 3 bin 805 kişilik boşluk ile polis alımı ve memur alımı yapılacaktır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere gece yarısı gelmiş olan ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

İLANLAR GECE YAYIMLANDI!

Resmi Gazete ve Başkanlığın internet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre farklı alanlarda alım yapılacak. Bu kapsamda Resmi Gazete'de Adalet bakanlığına 1300 Hakim ve Savcı adayı alımı için ilan yayımlandı. Bir yandan da Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde Polis Özel Harekat ( PÖH ) alımı ve PAEM Komiser Yardımcısı alımı yapılacak.Peki adaylardan aranacak şartlar nedir? Başvurular ne zaman başlayacak ? gibi detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI PÖH VE PAEM DUYURUSU:

Gece yarısı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre 2500 kişilik boşluk ile polis alımı yapılacağı ilan edildi. Bu kapsamda 2500 kişilik boşluğun 500 ü PÖH adayları için ve 2000 kişilik alım ise PAEM Komiser Yardımcısı alımlarına dağıtıldı.

PÖH Alımları:

25. Dönem POMEM kapsamında yayımlanan ilana göre sadece kadın adayların başvuru yapabileceği söz konısı Polis Harekat alımı için adaylardan bazı nitelikler talep edliyor. İlk olarak alım ilanının duyurusunu İşin Olsa ekibi olarak sizlerle gece yarısı paylaşmıştık. Kısa bir bilgi verecek olursak, En az lise mezunu olanların başvuru yapabileceği ilan için adaylardan, Lise mezunları için ve Ön Lisans mezunları için 65 KPSS puanı şartı aranıyorken Lisans mezunu olan adaylardan 60 KPSS puanı şartı aranacak. Bu kapsamda sadece kadın adaylar başvuru yapabiecek ve adayların 162 cm den kısa boylu olmamaları gereklidir.

PAEM Komiser Yardımcısı Alımı:

Polis Akademisi Başkanlığı 13 Eylül gece yarısı yayımladığı ilana göre 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı için yayımladığı duyuruya göre 2000 kişilik boşluk ile Komiser Yardımcısı Adayı alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu ilana kadın ve erkek adaylarda başvuru yapabilecek olup, Kadın adaylardan 200 kişi alınıyoren erkek adaylardan 1800 kişi alınacaktır. Bu kapsamda adaylardan 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

PÖH ve PAEM Başvuruları:

Ayrıca Polis Özel Harekat ( PÖH ) alımı için ve PAEM Komiser Yardımcısı alımı için başvurularına 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup adaylara 10 günlük başvuru süreci verilecektir. Bu kapsamda en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar alınacak başvurular sadece Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi olan http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. 

Polis alımları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI 1300 KİŞİLİK ALIM DUYURUSU:

Polis Akademisi Başkanlığının ardından yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı'da alım yapacağını belirtti. İlanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yine ilk olarak İşin Olsa Ekibi tarafından duyurulmuş olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 1300 kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda, adlî yargı hâkim ve savcı adayı olarak 1000 kişi, avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı için 200 kişi ve idari yargı hâkim adayı alımı için 100 kişilik alım yapılacak. 

Söz konusu Hakim ve Savcı adaylığı için adaylara sınav yapılacak olup ilgili sınava başvurular 31 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve adayların en geç 07 Kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ:

Boğaziçi üniversitesi tarafından yayımlanmış olan ilana göre farklı pozisyonlarda olmak üzere 5 kişilik kadro ile Sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağını ifade etti. Alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak olup adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacaktır. Bu bağlamda adayların KPSS en 70 puan ve YDS den ingilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular ise en geç 07 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim