Haftanın Kamu İlanları yayımlandı. Kamu Kurumları ve özele olmak üzere 70 bin üzerinde memur alımı ve personel alımı yapılacak. Alımlar İŞKUR, Aile Bakanlığı üzerinden yapılacak. Bu kapsamda İŞKUR aracılığı ile ve Aile Bakanlığı kamu ilanları sitelerinde yayımlanmış olan ilanlara göre En az İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacak.

AÇIK İŞ İLANLARI YAYIMLANDI!

Ülkemizde hala devam eden pandemi  süreci ile Kamu ve Özele alımlarda kısıtlamalar yapılmıştı. Ancak Normalleşme süreci kapsamında yeni ilanlar yayımlanarak İstihdam da oluşan eksiklikler kapatılıyor. Bu kapsamda 2021 yılı başında alım sayısı 30 binden şimdi 70 bin üzerine çıktı. Alımlar Kamu Kurumlarına Memuru kapsamda, Kamu Kuruluşlarına Personel işçi kapsamında ve özele yapılacak alımlarda personel statüsünde alım yapılacak.

İŞKUR ÜZERİNDE İLANLAR YAYIMLANDI!

Türkiye İş Kurumu Ülkemizde İstihdamın kalbi diyebiliriz. Bu kapsamda bir çok işsiz vanatndaşın kullandığı İŞKUR Platformu sayesinde ülkemizde istihdam sayısı arttı ve işsizlik oranı düşürüldü. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu aracılığı ile ilanlar yayımlanarak 70 bin alım yapılacağı bildirdildi. kamu ve Özel kapsamında 67 bin 831 kişilik boş kadro için alım yapılacağı açıklandı. 

Aynı zamanda İŞKUR Kurum Dışı ilanları da yayımlanarak Belediyelere ve birimlerinde görevlendirmek için binlerce alım yapılacak.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDA'DA İLANLAR YAYIMLANDI!

Bidiğiniz üzere Devlet Personel Başkanlığı kapatıldıktan sonra kamuda alımlar takip eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilanları yayımlıyor. Kamuya yapılacak alımlar için binlerce Memur Alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda Bakanlıklar v Kamu Kurumları ilanları yayımladı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

 İlgili kamu ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise KPSS, Eğitim, Yaş gibi kriterler aranacak. Bu kapsamda Eğer aranıyorsa KPSS olarak 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.

Ayrıca Yaş olarak ise, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 50 Yaşından gün almamış olmak gereklidir. Her kadro için kriterler farklı olup ilanları inceleyerek başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR ve AÇSHB aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre 70 bin üzerinde memur personel alınacak. İlanlar farklı platformlarda yayımlandı. Peki ilgili ilanlara nasıl ulaşacaksınız? Nasıl Başvuru yapılacak? sizlerle paylaşacağız.

Başvuruda bulunmak istene adaylar aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları inceleyerek ilanların detaylarına ulaşacaksınız. İlgili platformlarda başvuru yapmak için ilanları ve pozisyonları inceleyerek adımlarla başvuru yapabilirsiniz.

TÜM KAMU VE ÖZEL MEMUR PERSONEL ALIMLARINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İŞKUR 67 BİN PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

İŞKUR BELEDİYE VE KURULUŞLARIN İLANLARI

AİLE BAKANLIĞI KAMU İLANLARI

Editör: TE Bilisim