Yaz aylarının bitmesinin ardından artık Son bahara girdik. Ülkemizde hala aktif bir şekilde devam etmekte olan Koronavirüs sebebi ile de bazı alanlarda kısıtlamalar yapılmıştı. Buda Kamuya istihdamın düşmesine sebep olmuştu ve çok fazla Memur Alımı, Personel Alımı ve İşçi Alımı ilanı yayımlanmadı. Ancak Okulların açılması kararı ile ve Artık Eylül ayının gelmesi ile birlikte Kamuya Memur Alımı hız kazanması beklenmektedir.

KAMUYA ALIMLARDA DOP DOLU BİR AY GEÇECEK!

Ağustos ayında da bir çok Kamu ilanı yayımlanmış olsa da Eylül ayında Okullarında başlaması ve Milli Eğitim Bakanlığına yapılacak İşçi ve personel alımları olsun, Emniyet Genel Müdürlüğü olsun, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi bakanlıklarında alım yapması bekleniyor. Öte yandan Türkiye İş Kurumu aracılığı ile ilanlar yayımlanmaya devam ediyor ve Kamuya Memur Personel Alımı ilanları yayımlanıyor. Bu kapsamda Eylül ayında Kamuya en az 30 bin kişinin atanacağı söz konusu.

EYLÜL AYI BAŞVURUSU DEVAM EDEN KURUMLAR ve KADROLAR HANGİLERİ:

Ağustos ayında başlamış ve başvuru devam eden veya Eylül ayında başvurusu alınacak olan kurumlar belli oldu. Bu kapsamda alımlar,

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı,
  • Sanayi Bakanlığı,
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Çok Sayıda Belediye ve Üniversite,

Diğer kamu kurumlarına ise alımlar, Uzman yardımcısı, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Düz Memur, Sekreter, Hemşire, Bilişim Personeli, Antrenör ve Spor Uzmanı gibi kadrolarda memur personel ve işçi alımları yapılacak.

KPSS BAŞVURU DETAYI NEDİR?

Kamuya alımlarda genellikle KPSS şartı talep ediliyor. Ancak Bazı kadrolarda özellikle GSB tarafından yapılan millilik kapsamında sözleşmeli personel ve bazı üniversiteler KPSS siz Personel Alımı Yapacak.

Öte yandan KPSS Puanı ile yapılacak Memur Alımları için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Yayımlanan ilanlar ile en az 55 KPSS Puanı İle Memur Alımı yapılacak.

EYLÜL AYI İÇERİSİNDE BEKLENEN KAMU İLANLARI HANGİLERİ:

Uzun süredir yayımlanmayan ilanların bir çoğu Eylül ayı içerisinde bekleniyor. Özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bekçi Alımı, POMEM Polis Alımı beklenmektedir. Diğer yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı 8121 memur personel ve işçi alımı yapacağını bildirmişti. Ancak şimdiye kadar 1350 antrenör ve Spor Uzmanı ile 4346 İşçi alımı ilanı yayımlandı. Geri kalan Yurt Yönetim Personeli ve diğer kadrolarda personel alımı ilanları bekleniyor.

ADALET BAKANLIĞI İLAN YAYIMLADI!

Adalet Bakanlığı 6 Eylül 2021 tarihi ile ilan yayımladı. Farklı kadrolarda olmak üzere 26 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Bu yönde 18 Mühendis Alımı ve 8 Çözümleyici alımı yapılacak. Başvuru için adaylar 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlana başvuru yapacak adaylar 13 - 24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapacaklar. İlanın detaylarına aşağıdan ulaşablirsiniz.

EYLÜL AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMI GÜNCEL İLAN LİSTESİ:

İşin Olsa ekibi olarak özel hazırladığımız Güncel ilan listesi ile sizlere, Alım yapacak kurum, KPSS şartı olup olmadığı, Son başvuru tarihi gibi bilgilerin bulunduğu tablo ile güncel listesi her zaman güncelliyoruz. İlgili ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

MEB 15 BİN MEMUR ATAMA MÜJDESİ GELDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı ek atama yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen müjdeye göre 15 bin kişilik atama yapılacak. KPSS'den en az 50 puan almış olan adaylar kuraya katılabilecekler. Henüz kılavuz yayımlanmamış olup atama takivim belli oldu. 27 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak başvurular 8 Ekim 2021 tarihinde sona erecektir.

Atama Takvimi Burada

BAKANLIKLAR VE ASKERİ KURUMA İLAN YAYIMLANDI!

Eylül ayı itibari ile yayımlanmış olan yeni kamu ilanlarına göre Bakanlıklar ve Askeri Kurumlara memur ve personel alımı yapacak. Yayımanan ilanlara göre;

İŞ Bankası,

Sahil Güvenlik Komutanlığı,

Milli Savunma Bakanlığı,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

Tarım Kredi Kooperatifleri,

bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacaklar, Alımlar Sözleşmeli Bilişim Perosneli, Ziraat Mühendisi, Kooperatif Görevlisi, Şoför, uzman Yardımcısı, Sağlık Personeli gibi kadrolarda yapılacak. ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için :

EYLÜL AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL İŞÇİ ALIMI GÜNCEL LİSTE

DİĞER TÜM KAMU VE ÖZEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim